Srbija ima još jednu šansu da se plasira na EURO.

Reprezentacija Srbije je remijem protiv Ukrajine (2:2) okončala neuspešne kvalifikacije za EURO, ali zahvaljujući osvajanju prvog mesta u grupi C Lige nacija ima šansu da se preko-plej-ofa domogne plasmana na takmičenje na kom je poslednji put učestvovala 2000. godine u Belgiji i Holandiji.

Izvesno je da će 26. marta sledeće godine u Oslu Srbija igrati polufinale, dok se još ne zna ko će biti protivnik Škotske u drugom polufinalu, Izrael, Rumunija ili Bugarska. Taj par će se znati tek kad se u utorak završe kvalifikacije u svim grupama. Pobednici polufinala će igrati u finalu 31. marta koje će rešavati ko će na EURO. Žreb za domaćine finala plej-ofa biće održan 22. novembra. Utakmice polufinala i finala će se rešavati produžecima i penalima, ukoliko ne bude pobednika posle regularnih 90 minuta.

Do marta ima dovoljno vremena, ali je problem što selektor Ljubiša Tumbaković, do meča u Oslu, protiv sasvim solidne reprezentacije Norveške, neće imati nijednu prijateljsku utakmicu na kojoj bi mogao da pokuša sa nekom novom varijantom u odbrani, jer je jasno da sa ovakvom defanzivnom igrom nemamo mnogo čemu da se nadamo u plej-ofu. Srbija je na 10 kvalifikacionih mečeva primila čak 17 golova, a na četiri od poslednjih pet mečeva je primala najmanje dva, što je podatak koji zadaje najveću brigu pred meč protiv Norveške, a nadamo se i posle u finalu.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here