Tanjug
Danijel Server

Danijel Server sa Univerziteta “Džons Hopkins” rekao je za N1 da “Amerikanci i Evropljani moraju zajedno da rade po pitanju Beograda i Prištine”, jer se, dodaje, pokazalo da ni jedni ni drugi ne mogu sami da reše problem.

Izjavio je i da će nekadašnja američka državna sekretarka Medlin Olbrajt biti uključena u tu temu, jer “poznaje teren i govori srpski”.

Prošle nedelje u Predstavničkom domu kongresa u Vašingtonu održana je sednica na kojoj je bilo reči i o Srbiji. Ta sednica je u žižu javnosti dospela, između ostalog, jer je na njoj učestvovala i Medlin Olbrajt, nekadašnja državna sekretarka.

Učesnici, među kojima i Danijel Server poručili su da Srbija mora da prizna Kosovo, a da Priština treba da postane članica UN.

Server kaže da mu je jasno da zbog tih stavova nije dobrodošao u Beograd i dodaje da je to zbog toga što se srpska vlast okrenula Moskvi i Pekingu.

– Mislim da Amerikanci i Evropljani moraju zajedno da rade po pitanju Beograda i Prištine. Ni jedni to ne mogu sami. Grenel je dokazao da ne može sam, a i Evropljani su. Ali, ako zajedno budu radili i imali zajedničku viziju, ne samo za Srbiju i Kosovo, već za region u celini, mislim da će to funkcionisati. To je prvi korak, to da Amerikanci i Evropljani moraju razgovarati jedni s drugima, čak i pre nego što razgovaraju sa Bosancima i Kosovarima i Srbima. To je to – kazao je Server.

Kaže i da je bi EU trebalo da bude “domaćin dijaloga”.

2 COMMENTS

  1. lazes bratko srbi i albsnci mogu sami da rese problem
    samo vi satanisti prestanite da sirite otrov medu njima

  2. Сви знају да Одврајтова патолошки мрзи Србе, али то није проблем. Проблем је што Срби њу забога “не воле”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here