EPA/Roman Pilipey
Ukrajinska vojska

U samoproglašenoj Donjeckoj narodnoj republici smatraju da će, u slučaju da ukrajinska vojska krene u ofanzivu, na udaru prvo biti Donjeck.

– Ako smo do sada očekivali ukrajinsku ofanzivu u južnom i u severnom delu DNR (kako bi se Gorlovka odsekla od Donjecka), sada, u slučaju ofanzive, na meti napada će biti direktno Donjeck – smatra zamenik ministra za informisanje DNR Danil Bezsinov.

Međutim, predsednik samoproglašene republike Denis Pušilin u intervjuu jutjub-kanalu „Solovjov lajv“, podsetio je da DNR poseduje vojsku i da će znati da se odbrani.

– Mi nismo u 2014. godini. Sada je sve izgrađeno – imamo pravu vojsku i analiziraju se svi scenariji: i šta Ukrajina može uraditi i na šta ih može podstaknuti Zapad i SAD. Znamo šta ih uče. Metode rata nisu nove. Sve je to već viđeno u Iraku i Siriji – rekao je Pušilin.

Ranije je predstavništvo samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre saopštio da su ukrajinske snage tokom proteklog dana šest puta narušile primirje, gađajući teritoriju LNR.

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine gađali su naselja iz artiljerijskog oruđa i minobacača. Podaci o žrtvama nisu saopšteni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here