ZOI: Amerikanci vode u bobu, Srbi 18.

0

Srpska posada je posle dve vožnje ostvarila rezultat od minut, 44 sekunde i 77 stotinki. Za Srbiju su nastupili Vuk Rađenović, Miloš Savić, Igor Šarčević i Slobodan Matijević.

 

Posle prvog dana takmičenja u vođstvu se nalazi prva posada Sjedinjenih Američkih Država (1:41.75), ispred prve posade Kanade i prvog tima Nemačke.

Treća vožnja u bobu četvorosedu biće održana večeras od 22,00 časa, dok je finalna trka na programu od 23,40 sati.

 

Posle prve vožnje diskvalifikovane su posade Rusije jedan, Austrije jedan i Slovačke, a već na startu druge bob Japana se prevrnuo. Obe vožnje završilo je 22. posade.
 

Kanada i SAD u finalu
Reprezentacije Kanade i Sjedinjenih Američkih Država igraće u finalu turnira u hokeju na ledu na ZOI. Kanada je jutros u polufinalu savladala Slovačku 3:2 (2:0, 1:0, 0:2). Pogotke za domaćina ZOI postigli su Marlo, Morou i Geclaf. U selekciji Slovačke u listu strelaca upisali su se Visnovski i Handzus.

Reprezentacija SAD je sinoć ubedljivo savladala Finsku 6:1.

 

Meč za bronzanu medalju na ZOI između Finske i Slovačke biće odigran u noći između subote i nedelje. Finale između Kanade i SAD je na programu u nedelju uveče.

 

Hamelinu dva zlata u šort treku

Kanađanin Čarls Hamelin osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju u šort treku na 500 metara na ZOI. Hamelin je pobedio u rezultatu 40,98 sekundi. Drugi je bio Si-Bak iz Južne Koreje, dok je bronza pripala još jednom Kanađaninu Fransoi-Luju Trembleju.

 

U šort treku u disciplini 1.000 metara za žene najbrža je bila Kineskinja Meng Vang (1:29.213). Srebrna medalja pripala je Amerikanki Katarini Rojter, dok je treća bila Seung-Hi Park iz Južne Koreje.

 

U štafeti na 5.000 metara najbrži su bili Kanađani, koji su ostvarili ukupan rezultat šest minuta, 44 sekunde i 22 stotinke. Za domaćina su nastupili Čarls Hamelin, Fransoa Kamelin, Olivije Žan i Fransoa-Luj Tremblej. Drugo mesto osvojila je reprezentacija Južne Koreje za koju su klizali Jon-Gaj Kvak, Ho-Suk Li, Jung-Su Li i Si-Bak Sung. Bronza je pripala Amerikancima koji su nastupili u sastavu Dži Ar Kelski, Trevis Džejner, Džordan Malon i Apolo Anton Ono.

 

Holanđanka najbolja u snoubordu

Holanđanka Nikolijen Sauerbraj osvojila je zlatnu medalju u snoubordu na ZOI.
Holanđanka je u velikom finalu bila bolja od Ruskinje Ekaterine Iljukine, kojoj je pripala srebrna medalja. U duelu za treće mesto Austrijanka Marion Krajner je savladala Nemicu Selinu Jorg.

Šveđankama zlato u karlingu

Ženska reprezentacija Švedske osvojila je zlatnu medalju u karlingu na ZOI.
Švedska je noćas u finalu pobedila selekciju Kanade rezultatom 7:6.

Bronzanu medalju osvojila je Kina, koja je u duelu za treće mesto na ZOI savladala Švajcarsku 12:6.

 

Norveška najbolja u bijatlonu

Muška reprezentacija Norveške osvojila je zlatnu medalju u bijatlonu u štafeti 4×7,5 kilometara na ZOI. Norvežani su do zlata stigli u rezultatu jedan čas, 21 minut i 38 sekundi. Za Norvešku su nastupili Tarjei Bo, Ole Ajnar Bjorndalen, Emil Svendsen i Halvard Hanevold.

Srebrna medalja pripala je Austrijancima (1:22.16.70) koji su nastupili u sastavu Simon Eder, Danijel Mezotič, Dominik Landertinger i Kristof Šuman. Bronzu su osvojili Rusi (1:22.16.90). U selekciji Rusije bili su Ivan Čečerov, Anton Šipulin, Maksim Čudov i Evgeniji Ustjugov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here