ZOI: Mileru zlato u superkombinaciji, Kosteliću srebro

0

 

Američki skijaš Bode Miler osvojio je zlatnu medalju u superkombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru.

 

Miler je ostvario ukupno vreme od dva minuta, 44 sekundi i 92 stotinke. Amerikanac je već osvojio dve medalje na ZOI u Vankuveru. On je bio drugi u superveleslalomu, a treći u spustu.

 

Srebrnu medalju osvojio je Hrvat Ivica Kostelić, koji je za Amerikancem kasnio 33 stotinke. Treći je bio Švajcarac Silvan Curbrigen (2:45.32).

 

Rus Evgenij Ustjugov osvojio je zlatnu medalju u biatlonu na 15 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru. Ruski takmičar je do zlata stigao, pošto je pobedio u vremenu 35 minuta, 35 sekundi i 70 stotinki.

 

Drugo mesto pripalo je Francuzu Martinu Furkadu, koji je za pobednikom kasnio 10,5 sekundi. Treći je bio Slovak Pavol Hurajt koji je za pobednikom zaostao 16,6 sekundi.

 

Nemačka takmičarka Magdalena Nojner osvojila je zlatnu medalju u bijatlonu na 12,5 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru. Nemica je stigla do zlata u vremenu 35 minuta, 19 sekundi i 60 stotinki.

 

Drugo mesto pripalo je Ruskinji Olgi Zaicevoj, koja je za pobednicom kasnila 5,5 sekundi. Treća je bila još jedna Nemica Simone Hausvald.

 

Švajcarski takmičar Mihael Šmit osvojio je zlatnu medalju u ski krosu. On je bio najbolji u finalu ispred Austrijanca Andreasa Mata i Norvežanina Auduna Grenvolda. U velikom finalu četvrto mesto osvojio je Kanađanin Kristofer Delboso.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here