ZOI: Pobede Češke, Švedske i Finske

0

Golove za Čehe postigli su Krejči, Jagr, Kaberle, Plekanec i Elias. Kod Letonaca u listu strelaca upisali su se Sotnieks i Ankipans. 

Prvo mesto na tabeli grupe B drži Češka sa šest bodova, ispred Rusije sa četiri i Slovačke, koja je osvojila dva poena. Letonija je poslednja bez bodova.

 

Švedska je u drugom kolu grupe C savladala Belorusiju 4:2, dok je Finska ubedljivo nadigrala Nemačku rezultatom 5:0. Finska i Češka imaju po šest poena, dok su Belorusija i Nemačka bez bodova.

 

Bjergen osvojila zlato na 15km

Norvežanka Marit Bjergen osvojila je zlatnu medalju u nordijskom trčanju na 15 kilometara (7,5 km klasično i 7,5 km slobodno) na ZOI u Vankuveru. Bjergen je ostvarila ukupno vreme od 39 minuta, 58 sekundi i 10 stotinki.
Drugo mesto pripalo je Šveđanki Ani Hag, koja je za pobednicom kasnila skoro devet sekundi., Trecga je bila Poljakinja Justina Kovalčik (40:07.40).

 

Kanađanima i Britankama zlato u skeletonu

 

Kanađanin Džon Montgomeri osvojio je zlatnu medalju u skeletonu na ZOI u Vankuveru. Montgomeri je do zlata stigao s vremenom tri minuta, 29 sekundi i 73 stotinke.

Drugo mesto pripalo je Letoncu Martinsu Dukursu, koji je za pobednikom zaostao samo sedam stotinki. Treći je bio Rus Aleksandar Tretijakov (3:30.75).

 

Britanska takmičarka Emi Vilijams osvojila je zlatnu medalju u skeletonu na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru.
Vilijamsova je ostvarila ukupno vreme od tri minuta, 35 sekundi i 64 stotinki.
Srebrnu i bronzanu medalju osvojile su nemačke takmičarke, Kerstin Šimkovijak i Anja Huber. Šimkovijak je za pobednicom kasnila 56 stotinki, dok je Huberova imala vreme 3:36.36.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here