ZOI: Zlato u spustu za Lindzi Von

0

Vonova je do pobedničkog postolja došla zahvaljujući vremenu od 1:44.19 minuta, što je za 56 stotinki brže od drugoplasirane Džulije Mankuzo, takođe predstavnice SAD.

 

Bronzanu medalju osvojila je Austrijanka Elizabet Gergl sa 1.46 sekundi zaostatka za pobednicom.

 

Lindzi Von je na ovaj način došla do prve zlatne medalje na ZOI. Učešće u Vankuveru joj je treće, posle nastupa u Solt Lejk sitiju 2002. i Torinu 2006. godine.

 

Ovom zlatnom medaljom selekcija Sjedinjenih Američkih Država se izjednačila sa Nemačkom na čelnom mestu najtrofejnijih reprezentacija u Vankuveru – obe zemlje imaju po tri zlata i ukupno devet medalja.

 

Četiri ozbiljna pada u spustu
Tokom ženskog spusta na Zimskim olimpijskim igrama u Vanuveru, čak četiri takmičarka doživele opasne padove. Šveđanka Anja Person doživela udes tokom skoka pred kraj staze, a pre nje, nezgode su doživele Švajcarkinja Dominik Žisen, Italijanka Danijela Merigeti i Francuskinja Marion Rolan.

Personova je tokom trke okrenula u vazduhu, pala potrbuške na sneg i tako prošla kroz cilj. Nakon incidenta, petostruka osvajačica olimpijskih medalja uspravila se i uz pomoć organizatora, otišla sa staze.

Pre toga, Dominik Žisen je pred kraj deonice iskrenula nogu, ostala bez jedne skije, zatim snažno udarila u zemlju i na leđima se spuštala niz stazu kroz ciljnu ravninu. Švacarska skijašica je sela i, bez pomoći osoblja, otišla sa staze. Organizatori ZOI nisu odmah mogli da saopšte kakve povrede je zadobila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here