EPA
Selektor odbojkašica Srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Brazila sa 3:1 u četvrtom meču grupne faze na Olimpijskim igrama u Tokiju, a ovaj poraz je posebno pogodio selektora Zorana Terzića koji nije mogao da sakrije bes nakon meča zbog lošeg zalaganja svojih devojaka.

Aktuelne Evropske i Svetske šampionke su dobile “hladan tuš” u najboljem mogućem trenutku, pošto im poraz od Brazila neće naškoditi pri plasmanu u narednu rundu takmičenja, a dobro će doći i zbog činjenice da Srbija nije izgubila ni set pre meča s njima.

Selektor Zoran Terzić je konferenciju započeo pomalo u šaljivom tonu, ali je brzo svu šalu okrenuo na ozbiljne opasne na račun svog tima.

– Pretpostavljali smo da će biti teško, ali nije bilo. Bilo je lako – za Brazil. Ovako ne može da se pobedi ozbiljan protivnik, Brazil ili bilo koja druga selekcija. Čak i nema apsolutno nikakvog razloga za nerviranje, u smislu kao mogli smo četvrti set. Ne, ovo je bila 100 odsto utakmica za Brazil – rekao je Terzić, pa nastavio o meču.

– Drastično su bili bolji od nas i to, nažalost, u elementima u kojima nije trebalo. Posebno u odbrani. Ne tehnika i taktika, nego pre svega želja. Tu su bili drastično bolji, mi odbranu nismo igrali uopšte. Verovatno smo očekivali da će naši napadači to sve da reše, nema potrebe bilo šta drugo da radimo dalje.

Kako je rekao Terzić, veliki problem pored odbrane je bio i prijem servisa što se do sada nije moglo videti ni u jednom meču kada je reč o našoj reprezentaciji.

– Prvo je loša odbrana, drugo prijem servisa. U prve tri utakmice je zaista funkcionisao na veoma visokom nivou. Sada se potpuno raspao, ni na šta nije ličio. Bez obzira koja igračica je u pitanju. U ostalim elementima smo bili tu negde, možda čak i bolje. Ali, definitivno nismo zaslužili da dobijemo ovu utakmicu.

Poprilično je kivan Terzić bio na zalaganje njegovih devojaka, to je ono što ga je najviše i pogodilo – minimalno zalaganje i mrtvilo na parketu.

– Ako na ovaj način budu igrale i dalje, onda svaka čast, šta da im kažem. Ovako se ne igra veliko takmičenje. Ovako se ne igra za svoju zemlju. Ovako se ne igra – nikad. Ne mogu da kažem da nisu želele, to sigurno nije tako. Motivisane su i uvek žele da pobede.

– Ali, bile su prilično mrtve u terenu, nepokretne, spore… Ne znam šta je razlog, možda i postoji neki poseban, ne znam. Treba ispraviti do sledeće utakmice. Pre svega što se tiče želje u odbrani.

Selektor Terzić nije propustio priliku da ovako lošu priredbu odbojkašica poveže i sa nešto lošijim mečevima Novaka Đokovića u poslednje vreme.

– Nije nikakva katastrofa izgubiti. Svi ljudi koji nas prate moraju da budu svesni da je ženska reprezentacija u poslednjih pet godina na svim takmičenjima bila prva. Na evropskim, na svetskom. Ali, ne možemo ni mi uvek da budemo prvi. Nama je to želja, učinićemo sve da tako bude, ali nije to baš tako lako.

-Ne može ni jedan Novak Đoković da bude uvek prvi. Ali, to je samo druga strana. Prva i najvažnija je da mora uvek da se da sve od sebe. Da odigramo sa puno elana i želje, da kad izgubimo tu nema nervoze i tuge – zaključio je Terzić.

1 KOMENTAR

  1. Тебе да је срамота, што си због свог ега уништио репрез. каријере, тиме и боље резултате репрез. екстра класе одбојкашица, одстрањивањем из репрез.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime