Zorana kao Mrka: Most gotov u roku

0

Uvek ima problema kad se nešto radi ali se oni rešavaju: Zorana Mihajlović
 

"Imaćemo most do 20. decembra ove godine, a zrenjaninska petlja biće gotova do septembra naredne godine", kazala je ona.

Mihajlović je dodala da kada se nešto radi uvek ima problema, ali da se oni rešavaju, naglasivši da timovi iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nadziru izgradnju mosta.

Ona je podsetila da radovi na mostu kasne, jer nije bilo obavljeno plaćanje između izvođača i podizvođača, ali to nije problem države.

"Država je uradila ono što do sada nikada nije učinjeno, a to je da je obezbedila da, kao što je ona napravila aneks sa izvođačem, tako i izvođač napravi aneks sa podizvođačem", kazala je ministarka.

Mihajlović je navela da je taj korak preduzet da bi se uredili odnosi izvođača i podizvođača koji u proseku čekaju 60 dana na u četvrtak odluku da se most Zemun-Borča, koji je prvi posle 79 godina koji će Beograd dobiti na Dunavu, nazove "Pupinov most" – po naučniku Mihailu Pupinu, pooreklom iz Idvora, kod Pančeva. O tom predlogu za naziv treba da se izjasne odbornici Skupštine grada Beograda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here