Tanjug
Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je na sastanku sa Udruženjem naftnih kompanija Srbije (UNKS) da je država obezbedila dovoljne količine svih energenata za tržište Srbije.

Tokom jučerašnjeg razgovora o aktuelnoj situaciji na tržištu nafte i naftnih derivata u Srbiji i obezbeđivanju sigurnosti snabdevanja gorivom svih kupaca, između ostalog, predloženo je da se u trenutnim okolnostima razmotre i drugačiji mehanizmi za usklađivanje razlike između veleprodajne i maloprodajne cene goriva, navodi se u saopštenju kabineta potpredsednice vlade.

Kako se navodi, ti mehanizmi bi uvažili i platežnu sposobnost građana i omogućili stabilno funkcionisanje naftnih kompanija, a sve u cilju da se obezbedi uredno snabdevanje tržišta.

Mihajlovićeva je istakla da je glavni zadatak države da se obezbedi sigurnost snabdevanja naftom i naftnim derivatima i da je u tom smislu obezbedila dovoljne količine svih energenata za tržište Srbije.

Predstavnici UNKS informisali su potpredsednicu Vlade i predstavnike Ministarstva o problemima izazvanim značajnim promenama na tržištu nafte i naftnih derivata u prethodnih nekoliko dana, koji dovodi do gubitaka u naftnom sektoru i problema u snabdevenosti na jednom broju benzinskih stanica, posebno manjih, piše u saopštenju, preneo je Tanjug.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here