Tanjug
Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović održala je danas sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora, a pre kraja skupa Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, udaljen je sa sastanka, kako je saopšteno, “zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije”.

U saopštenju nije navedno šta je Bajatoviću konkretno zamereno.

Mihajlovićeva je na sastanku predstavila svoj tim u ministarstvu i principe rada u budućem periodu.

Mihajlovićeva je rekla da je ovo prvi u nizu sastanaka koje će imati, jer ističe da je ovo strateški važan sektor za državu.

– Nema većeg potencijala od ovog sektora, učiniću sve da bude vodeći. Šest godina sam radila u drugom ministarstvu, želim da se upoznamo i da vidite kako će izgledati naš budući rad. Cilj je da promenimo neke odnose, da kao Ministarstvo pomognemo i da budemo podrška svakome od vas. Elektromreža Srbije je dobar primer kako može da se radi – poručila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je, kaže se u saopštenju, da će biti promena u radu, te da očekuje da se radi bolje i efikasnije.

– Želim da vam poručim da kako se radilo do sada, tako neće moći. Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadam se da ste svesni da ste na odgovornim pozicijama i očekujem da se odgovorno i ponašate – rekla je Mihajlovićeva.

Sastanku su prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, ODS “EPS Distribucija” Bojan Atlagić, Elektromreže Srbije Jelena Matejić, Transnafte Bogdan Kuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Ðen Siming, generalni direktor kineske kompanije Ziđin, navedeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, direktor Transportgasa Stevan Dukić nije se odazvao sastanku, zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

1 KOMENTAR

  1. Tako rade vazali koji umisle da su bogom dani jer su im sada šifonjerska ledja pod zaštitom onih koji će ,,sporazumom,,postati novi vlasnici EPSa.Uostalom mentori će do realizacije poslednje prodaje redovno dolaziti na slavu…..

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime