Zorana Mihajlović: Ko neće da radi, leti!

0

Opasna ministarka izribala 20 direktora: Zorana Mihajlović
 

– Prvo im je tražila da se predstave ko su i šta su pre radili. Potom je tražila da se izjasne šta je kritično kad je u pitanju poslovanje njihovih preduzeća i već tada su neki počeli da „briljiraju“.

 

Žalili su se na poslovni prostor, zapošljavanje ljudi… Ministarka ih je odmah prekinula i pitala: „Da li se vi to šalite, da li to zaista smatrate ozbiljnim problemom?“. Svi su se ućutali, niko nije smeo ni da bekne. Objasnila je da ciljevi koje je premijer Aleksandar Vučić izneo u ekspozeu mogu biti realizovani samo velikim radom… a nikako kao do sada, brigom o samom sebi.

 

Lagali da znaju engleski

Mihajlovićeva je na sastanku pitala sve prisutne da li znaju engleski jezik. „Neki su pošteno rekli da ne znaju, a neki su se vadili da vežbaju, da uče, a pojedinci su jednostavno slagali da znaju“, kaže izvor "Blica".

 

– Ko je nesposoban da to isprati, zna gde su vrata – poručila je ona, a “Blicu“ prenosi jedan od direktora.

 

On kaže da je ministarka rekla da će podržati svačiji rad ako je cilj efikasnije poslovanje.

 

Greške se više neće tolerisati

Zorana Mihajlović kratko je za “Blic“ izjavila da je na sastanku istakla da se greške više neće tolerisati.

 

– Tražila sam da mi se do ponedeljka dostave konkretni predlozi za unapređenje poslovanja organizacija koje vode – rekla nam je ona.

 

Potpredsednica Vlade je direktorima poručila da ne sme više da se dogodi da ona iz medija saznaje za neke probleme i kao primer navela Železnice Srbije i poslednju saobraćajnu nesreću kad je voz izleteo sa šina.

 

Izvor “Blica“ kaže da su neki čak zvali kabinet da pitaju da li je sastanak obavezan, na šta im je potpredsednica Vlade odgovorila da čitaju dopise, a „ko ne ume da pročita, može da podnese ostavku“.

 

Mnogi od direktora su pokušali da s ministarkom pričaju u četiri oka, ali je ona tražila da sve kažu na sastanku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here