Tanjug
Zorana Mihajlović

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović reagovala je na današnju izjavu Sergeja Lavrova, koji je čudnom ocenio njenu izjavu da bi njegova poseta zakomplikovala situaciju u Srbiji i da je dobro što je odloženo, porukom da ne zna šta je čudno s obzirom na to da šef ruske diplomatije nije politički laik, a da je zvanični Beograd pod velikim pritiskom zbog neuvedenih sankcija Rusiji.

– Uverena sam da je gospodin Sergej Lavrov isuviše iskusan diplomata da bi ga začudila bilo koja moja izjava, pa i ova vezana za njegovu otkazanu posetu Srbiji. Ne znam šta je čudno u činjenici da se Srbija, kao evropska zemlja, nalazi pod velikim pritiskom Evrope i čitavog Zapada samo zato što je jedina zemlja Evrope koja se nije pridružila sankcijama Rusiji i ruskim zvaničnicima – navela je Mihajlovićeva.

Ona je, kako je saopšteno iz vlade, istakla da je Srbija pod pritiskom EU i čitavog Zapada ne zato što je nešto loše uradila, već naprotiv, zato što kao prijatelj pruža ovu vrstu podrške Rusiji, zemlji koja je ugrozila teritorijalni integritet jedne druge suverene zemlje – Ukrajine.

– I samo politički laik ne vidi da u ovim okolnostima poseta jednog od najviših funkcionera Rusije, našeg prijatelja, Srbiji ništa dobro ne bi donela. A znam da šef ruske diplomatije nikako nije politički laik – navela je Mihajlovićeva.

28 COMMENTS

  1. Čudno je da je ta osoba još uvek u vladi! Ona ni na jednoj funkciji nije pokazala ništa dobro…
    Možda ima neke sposobnosti, ali kao Ministarka…

    • Ojadila je Srbiju za nekoliko stotina miliona evra zbog uglja i struje, ali čitajući sve komentare zaključujem da u stvari ima jednu sposobnost i to da nas sve ujedini. Hvala Bože da srbi slože!

  2. Srbiji bi jos vise pomoglo kada bi ova gospodja prestala da prica gluposti. Nadam se da ce sledeci sastav vlade proci bez nje.

  3. Ova Gospodja se ponaša kao da je Ona Predsednik I primier, Mongo je Bahata i misli da moze
    Da lupeta sve i svašta.

  4. Ko tebi daje za pravo da govoris bilo sta o rusima! Srpski narod nije protiv rusa i pridrzavajte se toga. Nepravite tenzije medu rusa i nas. Ako srbin mora da bira izmedu vas i ruse verujte mi izabrace ruse. Cisto i posteno!

  5. Ovakvom izjavom potpredsjednice vlade o Sergeju Lavrovu, nesumnjivom prijatelju Srba,
    pokazuje da Srbiji ne trebaju bolji neprijatelji od nje. Nevjerojatno i skandalozno!
    Zivio Sergej i zivjela bratska Rusija. Uvjek dobrodosli, prijatelji!

  6. Govoris kako on predstavlja drzavu koja je prekrisela tudi suverenitet. A nisi nista rekla o Solcu ili bilo kom politicaru sa zapada koji je ucestvovao u Nato bombardovanju Srbije, i cije su zelje otele Kosovo. Koji si ti dupli moral…………………..

  7. Ovim istupima je potvrdila da radi za duboku državu a protiv Srpskih interesa.
    Mora se izbaciti iz Nove Vlade. MRŠ.

  8. Зорана је доказан ‘сорошев кадар у србску владу која увек “мути” воду у постизборна времена да покаже своју моћ и да ради у корист Запада.
    То што помиње неувођење санкција то је као утешна награда за Русију која нема велику корист од србске власти али пружа помоћ држави због православне србске нације као највећа држава у оквиру Словенског народа православне вере, као брат – брату.
    Русија и Србија нису пријатељске државе него братске земље, Срби и Руси су браћа, дефинитивно, то Зорана ‘татарка не зна?!

  9. Zamislite Ona komentariše LAVROVA , Legendu . Koja drskost ,nadam se da da je u slredećoj
    Vladimir neće Biti.

  10. Nije laik, ali izgleda, da ti misliš,da možeš da ga učiniš još boljim!aA da o prijateljstu i ne govorimo, tu tek mora još da nauči od tebe!

  11. I prošli put sam napisao i sada ću opet da OVAJ STVOR treba da ode sa političke scene Srbije, ili bar da ćuti. Ako neće onda neka se drži svog ministarstva, jer NIJE ONA Ministar spoljnih poslova Republike Srbije.

  12. Ova torokusa koja se ponasa kao zvezda rijalita na vreme upozorava americku ambasadu da je ona na zapadnoj antiruskoj strani i da oni to imaju u vidu ako budu uticali na izbor nove srpske vlade.Dosta je bilo .

  13. Nadam se ce ova nafrakana “gospodja” ministarke u novo sazivu izgubiti mogucnost da pokazuje svoju skupocenu garderobu i sminku.

  14. Gospodja ministarka Mihailovic je vec odavno pokazala da nije dstojna
    funkcija koju obavlja.
    Potrebno joj je dati lekciju iz koje treba da nauci sta je: Fikcija a sta
    Paradigma.
    Mislim da u sledecoj vladi nebi niposto smela dobiti bilo kakvu dunkciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here