EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Portugalski trener Žorž Žesus ponovo će preuzeti Benfiku. Biće to drugi angažman za Portugalca na Lužu, a prethodno je ovaj klub vodio od 2009. do 2015, pre nego što ih je “izdao” i prešao na klupu velikog gradskog rivala Sportinga iz Lisabona.

Posle mnogo spekulacija u portugalskim medijima, klub je objavio da je kontaktirao svog bivšeg trenera, ponudio mu konkretne uslove saradnje, kao i da je Žesus veoma brzo prihvatio ponudu. Portugalac je pre nekoliko dana napustio brazilski Flamengo.

Žesus je u svojoj prvoj godini u Benfiki doneo titulu prvaka Portugala tom klubu posle pet godina. Ekipa je te sezone pretrpela samo dva poraza i postigla je 78 golova, a ostvaren je i plasman u četvrtfinale Lige Evrope, gde su poraženi od Liverpula.

I naredna sezona bila je uspešna za portugalskog stručnjaka, a iako nije doneo titulu Benfiki, uspeo je da osvoji Kup Portugala, kao i da stigne do četvrtfinala Lige šampiona, gde ih je zaustavio Čelsi.

Detalji novog ugovora između Benfike i Žesusa još uvek nisu poznati, ali nema sumnje da će drugi evropski trener (posle Mirka Jozića) koji je osvojio Kopa Libertadores (južnoameričku Ligu šampiona) biti dobro plaćen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here