Tanjug
Muamer Zukorlić

Lider i poslanik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić izjavio je da će ta stranka učestvovati u formiranju vlade ukoliko dobije ministarsko mesto.

– Mi preferiramo saradnju i u tom slučaju bi bili deo vladajuće većine. Ali smo jasno kazali da i mi želimo ozbiljno učešće u vlasti, a ako ne nećemo učestvovati u vladi i bićemo ozbiljna opozicija – izjavio je Zukorlić.

On je potom dodao da se “ministarsko mesto podrazumeva”.

– Imamo celu lepezu zahteva koji se ogledaju u određenim konkretnim projektima, a potom i određenu odgovornost na srednjem i nižem nivou vlasti – rekao je u intervjuu za Danas.

Nije precizirao koje bi ministarstvo tražio.

– To se jednostrano ne definiše, ali u svakom slučaju ministarstvo sa čije pozicije ćemo moći bar jedan značajan deo naših političkih ciljeva ostvariti, odnosno odgovoriti pozitivno biračima. Koji je smisao učešća u Vladi ako nemate kapaciteta da ostvarujete partijski izborni program – poručuje Zukorlić.

Na pitanje da li bi tražio ministarsko mesto za sebe, Zukorlić ne isključuje ni tu opciju.

– Ne preferiram, ali i ne isključujem. Zavisi koje bismo ministarstvo dobili, jer za određeno ministarstvo morate imati određene kompetencije i sposobnost da taj posao obavljate. O tome ovisi i ta mogućnost mog učešća u vladi – zaključuje Zukorlić.

2 COMMENTS

  1. Za ministra niste kao ni ostali “kadrovi” iz vase stranke…
    Znaci – nista. Cekajte drugo izvlacenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here