Zukorlić: Srbe ne treba da brine fes

0

"Na našem jedinstvu su nam zavideli, pa su nas urekli, borićemo se protiv tog uroka"
 

– Na našem jedinstvu su nam zavideli, pa su nas urekli, borićemo se protiv tog uroka, jer mi smo narod koji i kad padne zna da ustane.

Muftija Zukorlić je poručio Srbiji i Srbima da se ne plaše, niti treba da ih brinu ni fes, ni zelena boja, "jer pravi musliman je onaj od čijeg jezika i ruke su sigurni svi drugi ljudi".

– Oseća se miris jedinstva i Islamske zajednice i Bošnjaka u Sandžaku. Bošnjaci baštine svoje jedinstvo kroz porodicu, svoju kulturu i safove (redove vernika u džamijama), u verskom smislu nas objedinjuje Kuran, ali stožer okupljanja na ovom svetu mora biti barjak Sandžaka i zastava Bošnjaka. Došlo je vreme da se otkloni "pet velikih nepravdi" prema muslimanima koje se odnose na: podele u IZ, vakufsku imovinu, BNV, veroučitelje i akreditaciju Internacionalnog univerziteta – poručio je on.

Da niko u Srbiji ne treba da se plaši muslimana, njihovih znamenja, vere, tradicije i kulture istakao je i predsednik Mešihata IZ u Srbiji dr Mevlud Dudić koji je naglasio da su čelnici ove islamske zajednice uvek spremni Srbiji da pomognu u privlačenju stranih investitora (posebno iz islamskog sveta) i ekonomskom prosperitetu kako Sandžaka tako i drugih delova države.

Svoje hadžije svečano će ispratiti i reis IZ Srbije Adem Zilkić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here