Zupčanik iz Vladivostoka

0

Metalni predmet nađen je u grumenu uglja 

 

Prvi rezultati su upućivali na pretpostavku da je reč o metalnom predmetu koji je star nekoliko stotina miliona godina. Otkriće podseća na nazubljenu metalnu šinu, veštački napravljenu, sličnu delovima koji se koriste u mikroskopima i raznim tehničkim i elektronskim uređajima. Ovaj predmet podsetio je na zupčanik.

 

Pitanje bez odgovora

Zasad još nije razjašnjeno da li je predmet proizvod napredne civilizacije za koju ne znamo da je postojala ili je stigao iz svemira. Pretpostavlja se da je ovaj predmet napravljen još u vreme dok su afrički i američki kontinenti bili spojeni.

Da bi se uverili, lokalni istraživači su potražili pomoć vodećih ruskih eksperata. Rezultati su bili iznenađujući. Naime, oni su potvrdili prvobitne pretpostavke i saopštili da je predmet star oko 300 miliona godina. Iznenađenje je bilo veliko, naročito jer se zna da takav metalni predmet, u vreme za koje se tvrdi da je nastao, nije mogao biti obrađen na način na koji upućuju njegove karakteristike.

 

Naime, metalni predmet je izrađen od precizno obrađenog i poliranog komada legure aluminijuma i magnezijuma na kome se nalaze tri zupčanika. Ruski naučnici su se našli pred zagonetkom jer ne mogu da daju odgovor ko je pre 300 miliona godina, na našoj planeti Zemlji, mogao i umeo da napravi ovakvu leguru.

Legura aluminijuma i magnezijuma otvara spekulacije da je možda reč o alumijumu 26, vrsti koja nije nastala na Zemlji i za koju se zna da se s vremenom raspada na magnezijum 26. Prisustvo magnezijuma u pronađenoj leguri otvara pretpostavku da je možda upravo u pitanju komad metala koji ima vanzemaljsko poreklo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here