Tanjug/AP
Sergej Lavrov i Ivica Dačić

Zvaničnici Rusije, Kine, Turske i Nemačke poslali su srpskom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću novogodišnje čestitke, a u čestitki ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova ističe se da su odnosi dve zemlje još jednom prošli proveru izdržljivosti i poručuje da će i dalje pružati podršku Beogradu u odbrani legitimnih nacionalnih interesa u skladu sa normama međunarodnog prava.

– Poštovani gospodine ministre, dragi Ivice, od sveg srca čestitam Novu godinu i Božić. U odlazećoj godini rusko-srpski odnosi, bez obzira na nelake međunarodne okolnosti, još jednom su prošli proveru izdržljivosti – naveo je Lavrov.

Istakao je da visoko ceni Dačićev lični doprinos jačanju strateškog partnerstva Rusije i Srbije i unapređenju saradnje u svim sferamma.

– Spremni smo za održavanje visoke dinamike saradnje između spoljnopolitičkih resora naše dve zemlje, prisne koordinacije poteza na svetskoj areni – naveo je Lavrov.

Istakao je da će i dalje pružati bratsku podršku Beogradu u odbrani legitimnih nacionalnih interesa u skladu sa normama međunarodnog prava.

– Koristeći ovu priliku, takođe upućujem najbolje želje povodom tvog rođendana. Želim dobro zdravlje i blagostanje, dalje uspehe u odgovornom radu na dobrobit naroda Srbije. Uvek smo otvoreni za kontakte sa srpskim prijateljima, iako razumem da ste sad veoma zauzeti – naveo je Lavrov.

Ministru Dačiću novogodišnje čestitke poslali su i potpredsednik Narodne Republike Kine Vang Čišan, ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu i šefica diplomatije Nemačke Analena Berbok.

– Dragi Ivice Dačiću, Vama i vašoj porodici želim sve najbolje za Novu godinu, posebno u ovim teškim vremenima. Hvala na saradnji, sve najbolje – navela je Berbok.

1 COMMENT

  1. I razmazeno komunisticko dete je, sa svom samorazumljivoscu, prihvatilo te cestitke. Uzaludno su se presvlacili i osnivali lazne partije. Svi misle isto. Osnovani strah je da ce nastaviti putem predaka. Znaci da planiraju stvaranje novog “bratstva” sa neprijateljima u svim novim drzavama. Zaboravili su njihovo nehriscansko slavlje za vreme bombardovanja. Sve sve, ali nikakvo “druzenje” i “bratstvo”. Nadajmo se da ce se “braca” i “prijatelji” suprostaviti toj ideji i sami se u buducnosti boriti. Samo je pitanje vremena kad ce drugi uzeti svoje. Doslo je kraju postojanje na tudjoj zemlji i vise drzava ce jednostavno nestati ili dobiti nove granice. Ideja je nepotrebna, jer Srba vise nema i nista nije ostalo za nistenje. Ostali su samo nesposobni i zatuceni “Jugosloveni”. Oni su negirali svoju naciju. Za njih su postojali samo cetnici a da nisu znali nista o njima. Ta religija je bila najjaca i najkobnija po Srpstvo. Sad potomci – zahvaljujuci nepismenim precima – nigde nemaju mesta. Bili su proterivani na tudje, nisu znali da ce i odatle morati bezati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here