Dragan Stojković Piksi zvanično je imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Dragan Stojković je selektor A reprezentacije.

Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo, a Piksi je ugovor potpisao na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

– Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija. Takođe osećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve. Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

-Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mesta u grupi. Kao što sam nedavno izjavio, moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu. Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vera i optimizam da će prva sledeća utakmica biti bolja.

– Još jednom želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na poverenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspesima naše reprezentacije – rekao je Dragan Stojković.

Uz selektora Dragana Stojkovića na mestu direktora A tima biće Stevan Stojanović. Što se tiče stručnog štaba, selektor je odabrao sledeće saradnike: Goran Đorović – trener, Saša Ilić – trener, Bratislav Živković – trener, Goran Čumić – trener golmana, Kacušito Kinoši – kondicioni trener, Nebojša Stamenković – trener analitičar, Nemanja Filipović – tim menadžer.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime