Mlada teniska zvezda Aleksandar Zverev nije zadovoljan ranim ispadanjem sa Vimbldona.

– Bio je ovo tipičan Grend Slem meč za mene. Počeo sam prilično dobro, onda se desilo da jedna ili dve stvari nisu išle meni na ruku i sve se nekako raspalo. Trenutno ne pucam baš od samopouzdanja. Imao sam, koliko, pet ili šest prilika samo u četvrtom setu i nisam uspeo da iskoristim nijednu. Promašio sam neke lake poene. Nisam izgubio zbog igre. Jednostavno, samopouzdanje mi je trenutno na nuli – rekao je posle poraza u prvom kolu Vimbldona Aleksandar Zverev i pojasnio zašto je to tako:

– Jednostavno, nisam baš mnogo pobeđivao ove godine.

– Imao sam dovoljno prilika da bih mogao da dobijem ovaj meč. Nije stvar u tome. Moram da počnem da pobeđujem i na drugim turnirima, a nisam to dovoljno radio prethodnih meseci. Fizički, mogu da igram i deset setova, to mi nije problem. Fizički sam dobro. Mentalno, sam sam se na sebe obrušio u poslednje vreme, mada sam ranijih godina pokazao da imam mentalnu snagu. Mislim da su sada pomešane neke druge stvari. Život je priča za sebe. Sve što se dešava van terena vas pogađa. Lično, mogu da kažem da sam imao veoma teška dva dana. Ne želim da ulazim u detalje, samo navodim činjenice. Moram da popravi to kako bih bio bolji na terenu – dodao je igrač i rekao da se radi o stvarima koje ne može da kontroliše.

Pošto je i sam rekao da želi da pobeđuje i na drugim turnirima, ne samo na Grend slemovima, stiglo je i pitanje da li će tražiti vajld kard za Vašington na kome je ranije osvajao pehare, a sada ga nije prijavio.

– Verovatno ne. Ove godine su se promenili organizatori turnira. Turnir ima novog vlasnika, a on me iz nekog razloga baš i ne voli. Možete i sami da shvatite zašto, više voli neke druge igrače – rekao je Zverev.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here