Foto: MN Press
Dejan Radonjić

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić očekuje težak meč protiv Budućnosti na početku finalne serije ABA lige.

Finalna serija između Zvezde i Budućnosti počinje u nedelju od 18.30 sati, a prvi duel igra se u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu.

– Na kraju su finalu u dva tima koja su bila najbolja u čitavoj sezoni. Manje-više se očekivlao da tako bude u finalnoj seriji. Nama je najvažnije da fokus bude na prvoj utakmci. Ekipa Budućnost je bila bolja ekipa oba puta. Podelili su nas u Pioniru, veoma su nas nadigrali u Podgorici i pokazali da imaju razloga da imaju puno optimizma pred početak ove serije. Ekipa ima kvalitet, ugirana je, u dobroj formi, koja je kvalitetno prošla u polufinale. Svesni smo da nas čeka težak izazovu u prvom duelu, a i kasnije – rekao je Radonjić na konfrenciji za medije.

Radonjić je istakao da Marko Jagodić Kuridža neće igrati prvi meč finala, kao i da je gotovo izvesno da će Kori Volden propustiti meč.

– Na svima nama je da se trudimo da dobrom igrom pokušamo da kontrolišemo kvalitete ekipe Budućnosti, da dobrom energijom i koncentarcijom pokušamo da budemo bolji od ekipe Budućnosti, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo. Koncentrisani smo na ono što treba da radimo na terenu. Razmišljam samo u tom pravcu, da individualnom i kolektivnom igrom treba da iskontrolišemo dobar napadački kvalitet Budućnosti – rekao je Radonjić.

Košarkaš Marko Simonović istakao je da očekuje veliku borbu u finalu.

– Konačno smo stigli do finala, očekuje nas jako teška utakmica i cela serija protiv izuzetno dobre ekipe. Igrali su odlično tokom cele sezone, povedili su nas dva puta. Želimo da odgovorimo na njihove pobede i da odradimo dobro finale. Daćemo sve od sebe, da odigramo maksimalno dobro i fizički angažovano – rekao je Simonović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here