Zvezda bolja od Turk Telekoma

0

Izabranici Aleksandra Trifunović počeli su slabo utakmicu u Ankari, pošto nisu uspeli da postignu koš u prva tri i po minuta meča. Turci su meč otvorili serijom 12:4, a kada se povredio Elmednik Kikanović činilo se da će Zvezda teško uspeti da dođe do pobede. Međutim, ulaskom Bjelice, Štimca i Videnova "crveno-beli" su potpuno preokrenuli rezultat i držali kontrolu do kraja utakmice. Odličnom igrom u drugoj četvrtini koju je dobila rezultatom 26:13, Zvezda je na poluvreme otišla sa dvocifrenom prednošću – 40:30.

 

Početkom drugog poluvremena Turk Telekom je uspeo da smanji na 39:44, ali je to bilo sve što su uspeli da urade na ovom meču. Od tog trenutka Crvena zvezda je dodala gas i do kraja meča stigla do ubedljive pobede.

 

Utakmica je rešena početkom četvrte deonice kada je beogradski tim poveo sa 20 razlike (71:51). Do kraja, rutinskom i atraktivnom igrom "crveno-beli" su došli i do treće pobede u Top 16 fazi koja ih još više približava plasmanu u četvrtfinale Evrokupa.

 

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Nemanja Bjelica sa 15 poena, uz po šest skokova i asistencija. Isti broj koševa postigli su Filip Videnov i Oliver Stević, dok su Vladimir Štimac i Vuk Radivojević ubacili po 12 poena. Za Turk Telekom Šerkan Erdogan postigao je 19 koševa.

 

Trener Zvezde Aleksandar Trifunović izjavio je posle meča da je njegov tim ostvario važan, ali ne i presudan trijumf u borbi za četvrtfinale Evrokupa.

 

"Imali smo prednost u vidu energije kod igrača. Takođe, Turk Telekom je bio opterećen imperativom pobede na večerašnjem meču. Turci su krenuli agresivno što je rezultiralo sa nekoliko naših grešaka na početku. Uspeli smo da se konsolidujemo i popravimo sve elemente u igri. Ova pobeda je veoma važna za dalju borbu. Međutim, nije presudna. Još ništa nije gotovo u našoj grupi, mada je istina da smo sada u najboljem položaju", rekao je Trifunović.

 

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Turk Telekom u "Pioniru" i ima priliku da već u tom meču i teoretski obezbedi plasman među najboljih osam.


utorak, 09. februar:
Grupa I
Alba – Aris 61:65
Le Man – Huventud 62:70

 

Tabela
Alba 2-1
Huventud 2-1
Le Man 1-2
Aris 1-2

 

Grupa J
Uniks – Hapoel 78:71
Galatasaraj – Valensija 78:82

 

Tabela
Hapoel 2-1
Uniks 2-1
Valensija 2-1
Galatasaraj 0-3

 

Grupa K
Brose Basket – Bilbao 55:76
Panelinios – Beneton 88:79

 

Tabela
Bilbao 3-0
Panelinios 2-1
Brose Basket 1-2
Beneton 0-3

 

Grupa L
Turk Telekom – Crvena zvezda 67:89
Gran Kanarija – Nimburk 69:54

 

Tabela
Crvena zvezda 3-0
Gran Kanarija 2-1
Nimburk 1-2
Turk Telekom 0-3

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here