Situacija sa neodigranim utakmicama u Evroligi pretila je da unese potpuni haos u takmičenje, čak četiri meča nisu odigrana samo ove nedelje, i rešena su, ili je trebalo da budu rešena rezultatom 20:0, te se moralo nešto hitno preduzeti kako čitava sezona ne bi skliznula u besmisao.

Evroliga je zato ekspresno reagovala, u sredu je održan sastanak na kojem je klubovima predloženo da se sve utakmice koje su odložene, ima ih četiri, ipak odigraju u terminu koji će biti naknadno određen.

Među mečevima koji nisu odigrani zbog toga što je jedna od ekipa prijavila veliki broj zaraženih kovid virusom, je i utakmica Asvela i Zvezde, koji je trebalo da se igra u četvrtak.

On je zvanično odložen, ali će, ukoliko prođe predlog Evrolige, biti odigrana u narednom periodu.

Mečevi koji su dosad rešeni pobedom jednog od timova “za zelenim stolom” su Baskonija – Zenit, Valensija – Zenit, dok su takav epilog čekali i mečevi Asvel – Panatinaikos i Asvel – Crvena zvezda.

Sada će sva četiri meča, i oni novi koji budu odlagani zbog pojave virusa, biti odigrani u terminu koji odredi takmičenje.

Ova promena je definitivno rezultat apela trenera i igrača koji su pozvali vođstvo Evrolige da vrate smisao ligi tako što će odložene mečeve pomerati, a ne rešavati službenim rezultatom.

Važno je reći da ista odluka važi i za mečeve Evrokupa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here