Zvezda dobila lekciju od Makabija

0

Fonet
Dobio duel: Skorcanitis nadmudrio Marjanovića
 

"Ponos Izraela" je od starta nametnuo dominaciju pod košem. Arbitri su četo ostajali nemi i dozvoljavali Skorcanitisu da igra sa mnogo kontakta u duelu sa Bobanom Marjanovićem, što je umnogome determinisalo dalji tok meča.

Zvezda je sjajno otvorila drugo poluvreme, povela je sa 42:40 i upravo u tom periodu propustila šansu da napravi veću razliku i možda ostvari trijumf u Tel Avivu.

Makabi je bio nemilosrdan i kaznio je greške crveno-belih. Pargo i Smit su u drugom poluvremenu pogodili nekoliko teških i važnih trojki i domaći tim je ostvario prvi trijumf u Top16 fazi.

Nikola Kalinić bio je najbolji u redovima Crvene zvezde sa 18 poena, Markus Vilijams zabeležio je 13 poena (16-5 šut iz igre) i devet asistencija, dok je Boban Marjanović uz deset poena uhvatio osam lopti.

Na drugoj strani, Brajan Rendl ostvario je 16 poena i devet skokova, Sofoklis Skorcanitis 15 poena i 5 skokova, a Pargo je ubacio 12.

SASTAVI TIMOVA:
MAKABI:
Pargo 12 (6 sk, 6 as), Hejns, Smit 8 (10 sk), Rendl 16 (9 sk, 4 ukrl), Tajus 7, Koen, Ohajon 10 (5 sk, 8 as), Harari, Landsberg 10, Skorcanitis 15 (5 sk), Aleksander.
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 13 (9 as, 6 izgl, 8-2 za tri), Rebić, Dangubić 5, Mitrović 7, Lazić 3, Blažič 7 (8 sk, 5-1 za tri), Kalinić 18 (4-3 za tri), Marjanović 10 (8 sk), Tejić, Dženkins, Jović, Cirbes 4.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut – Trojkom Blažiča Zvezda je uspela malo da spusti razliku. Zaslužena pobeda Makabija. Kraj utakmice.
38. minut – Poigravaju se momci u žutim dresovima sa rivalom iz Beograda. Devin Smit je uspešan u šutu za tri. Vilijams je upisao dugu dvojku.
36. minut – Vilijams je fauliran od strane Ohajona i bio siguran sa linije slobodnih bacanja. Ista situacija na drugoj strani. Lazić je poslao Parga na liniju penala. Ponovo alej up u režiji domaćih. Pargo je uposlio Rendla, koji je pogodio preletevši Lazića.
34. minut – I Branko Lazić se upisao u listu strelaca. Još jedna trojka za crveno-bele. Pargo je uzvratio dalekometnim hicem.
32. minut – Trojka na trojku. Devin Smit na Luku Mitrovića. Još jedan alej up Landsberg je pretvorio u najveću prednost za Izraelce (63:52).
30. minut – Kraj trećeg perioda. Domaćin se rastrčao, forsira igru sa velikim intenzitetom i polako uspostavlja skakačku dominaciju. Imao je Makabi čak pet drugih šansi u poslednjem napadu, ali je postigao samo poena preko Skorcanitisa sa linije penala.
28. minut – Zvezda dominira u skoku (32:23), ali nikako ne uspeva da to valorizuje. Skorcanitis je precizan posle duže vremena.
26. minut – Serija grešaka na obe strane. Rendl je krenuo u kontri i Vilijams je bio prinuđen da ga faulira. Precizan je as Makabija sa linije slobodnih bacanja. Marjanović je potom fauliran i nepogrešiv sa penala.
24. minut – Rasplamsala se borba. Kalinić je pogodio za dva, a za Makabi je precizan Ohajon. Potom je Marjanović bio siguran, kao i Rendl.
22. minut – Nastavlja Vilijams započeto. Poentirao je plej crveno-belih u kontri. Zvezda vodi 42:40. Ohajon je iz drugog napada pogodio van linije 6.75.

21. minut – Žustar početak Zvezde. Marjanović je ponetirao a potom i Kalinić iz kontre zakucava. Serija gostiju 10:0. Prekida seriju pargo trojkom, a revanširao mu se istom merom Vilijams.

20. minut – Marjanović je poenima sa distance, od tablu, nastavio mini seriju crveno-belih od šest vezanih koševa. Pogrešio je Skorcanitis, ali mu se revanširao Vilijams na drugoj strani. Zvezda je izgubila deset lopti, "ponos Izraela" šest. Kraj prvog poluvremena.

18. minut – Hejns se prošetao kroz reket i pogodio, a Kalinić na drugoj strani ponovo pogađa van linije 6.75. To je već 14. poen srpskog reprezentativca.
17. minut – Landsberg je siguran u kontri. To je bio 13 poen domaćina u kontranapadima, Zvezda je u tom segmentu na nuli.
15. minut – Zvezda je u dosadašnjem toku meča uhvatila čak devet lopti u napadu, ali je stigla da promaši nekoliko zicera. Pargo je pogodio za dva i potom je faulirao Kalinića, koji je pogodio uz prekršaj.

13. minut – Odlično se bori Majk Cirbes. Izborio se Nemac za skok u napadu i žustro zakucao. Ipak, Brajan Rendl je vezao četiri poena i odveo Makabi na najvećih sedam poena viška (31:24).

12. minut – Landberg je nagazio liniju za tri poena i pogodio. Mitrović je bio siguran na drugoj strani.
10. minut – Kalinić je pogodio još jednu trojku, a Ohajon ponovo pogađa iz reketa. Sve poene iz igre domaćin je postigao unutar reketa. Kraj prve deonice.
9. minut – Pargo je bacio alej up za Tajasa, a prethodno je Ohajon realizovao zicer. Makabi ima četiri poena viška.

7. minut – Marjanović blista u ovim momentima. Najpre je izblokirao Parga, a potom zakucao u narednom napadu. Za treću trojku Zvezde pobrinuo se Kalinić.

5. minut – Branko Lazić se odvažio i krenuo da zakuca preko Skorcanitisa, ali se zakucao u stenu i završio na parketu. Makabi je poveo kontru, poentirao je Pargo. Vilijams je potom pokazao zašto je kralj asitencija, pošto je odlično uposlio Mitrovića, kome nije bilo teško da se upiše u listu strelaca.

3. minut – Nemanja Dangubić je postigao prve poene za Zvezdu, i to trojku. Pridružio mu se Markus Vilijams već u sledećem napadu. Crveno-beli su došli u vođstvo (6:5).

2. minut – Odličan početak domaćina. Skorcanitis je ponovo poentirao preko Marjanovića.
1. minut – Utakmica je počela. Prvi napad išao je na korpulentnog Skorcanitisa, pa je Marjanović bio prinuđen da napravi prekršaj. Neprecizan je bio Sofo sa penala, ali se ubrzo ispravio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here