Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20.45 sati igraju protiv ruskog Zenita u Beogradu u 25. kolu Evrolige.

Trener Dejan Radonjić izjavio je da njegov tim očekuje težak posao.

– Zenit je ove sezone pokazao mnogo, igraju sjajno ne samo u Evroligi, već i u VTB ligi gde su lideri na tabeli. Ekipa od koje se može mnogo očekivati i u nastavku sezone. Imaju kvalitet, iskustvo, kvalitet igre. Moraćemo da budemo spremni da odgovorimo koliko je to moguće u ovim okolnostima – rekao je Radonjić.

On je na treningu pred današnji meč imao 11 igrača, a priključeni su i juniori Vujičić i Šaranović.

– Naravno, vrlo je delikatno pričati sada o nekim očekivanjima u situaciji kada imamo na raspolaganju ovaj broj igrača. Sa nama će biti na klupi i dvojica juniora… Šta je tu je, trudićemo se da pružimo dobar otpor. Vrlo je teško i realno vrlo nezahvano baviti se prognozama. Ako uzmete u obzir da mi analiziramo našeg protivnika koji dolazi u trenutku kada imamo 50 posto igrača van tima, onda je prilično jasno u kakvoj atmosferi i ambijentu pričamo o tom meču – rekao je trener crveno-belih.

Prvotimac Džordan Lojd biće jedna od najvećih uzdanica crveno-belih na ovom meču.

– Znam dosta o ekipi Zenita, posebno o Kevinu Pengosu koji je njihov lider na terenu i odlično kontroliše ritam ekipe i utakmice. Sve ekipe u kojima je igrao su igrale dobro, nisam iznenađen njihovim igrama i rezultatima. Imaju mnogo ”oružja” dobrih igrača… Mi igramo u skraćenoj rotaciji, ali verujem da će neko ”iskočiti” od ostalih saigrača igrača i da ćemo moći da odigramo dobru utakmicu i ravnopravno se nosimo u ovim okolnostima sa tako dobrom ekipom u ovom trenutku – rekao je Lojd.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here