EPA/Andrej Čukić
Dejan Stanković

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički na gostovanju 2:1 (1:0), u meču sedmog kola Superlige Srbije.

Čukarički – Crvena zvezda 1:2 (0:1)
Jovanović 89 – Pavkov 40, Katai 57

FK Čukarički – FK Crvena zvezda
Stadion: Stadion na Banovom Brdu
Sudija: Miloš Milanović

Čukarički: Mićović – Radojičić (od 67. Rogan), Šapić, Tanasijević (od 67. Drezgić), Roganović – Docić, Kajević (od 75. Čolić) – Čolović (od 46. Savić), Lukić (od 67. Ergelaš), Janković – Jovanović

Crvena zvezda: Borjan – Eraković, Dragović, Degenek, Rodić (od 81. Srnić) – Sanogo, Kanga (od 86. Nikolić), Ben, Ivanić (od 73. Krstičić), Katai (od 81. Stanić) – Pavkov (od 86. Dioni)

Zvezda je ostvarila petu uzastopnu pobedu u Superligi Srbije i petu uzastopnu u svim takmičenjima. Crveno-beli sada imaju 16 bodova, isto kao i vodeći TSC, sa tim što šampion Srbije ima jednu utakmicu manje.

Gosti su od početka nametnuli svoj ritam i dominirali su na Banovom brdu.

Golman Čukaričkog Mićović se istakao u 14. minutu, kada je odbranio udarac Degeneka. Australijski reprezentativac uhvatio je volej sa ivice kaznenog prostora, gađao pod prečku, ali je to golman domaće ekipe odlično odbranio.

Štoper domaće ekipe Šapić je izvadio loptu iz gola u 20. minutu, kada je Katai lobovao Mićovića, a on sa gol linije očistio i spasao svoju ekipu.

Pokušavali su Degenek, Kanga i Katai u nekoliko navrata, Mićović je upisao još jednu odbranu, ali u 40. minutu nije uspeo da sačuva svoju mrežu. Kanga je ostao na desnoj strani, gurnuo loptu napred, centrirao i pogodio Pavkova na petercu, koji glavom šalje neodbranjiv udarac u mrežu za vođstvo Zvezde.

Čukarički je ozbiljnije i ofanzivnije ušao u drugo poluvreme, ali nisu stvorili nijednu pravu šansu, samo je Jovanović imao jedan solidan pokušaj.

U 57. minutu, Katai dobija dobru loptu od Bena, prolazi i ulazi u šesnaesterac. Prvi udarac mu je izblokiran, ali je natrčao na odbitak i smestio loptu u mrežu.

U 73. minutu je Benu poništen gol zbog ofsajda.

Čukarički je niotkuda došao do gola u 89. minutu, kada je Jovanović pogodio za 1:2. Ipak, drame do kraja nije bilo, pošto je Zvezda održala prednost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here