Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti danas od 18.30 igraju prvi meč finalne serije plej-ofa regionalne ABA lige.

Finale počinje u Beogradu u hali “Aleksandar Nikolić”, a šampion Jadranske lige biće ona ekipa koja prva dođe do tri pobede u finalnoj seriji.

Ova dva tima u borbi za šampionski prsten regionalnog takmičenja igraju treću godinu zaredom.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić rekao je da su se u finalu našla dva tima koja su bila najbolja u čitavoj sezoni.

– Najvažnije je da fokus bude na prvoj utakmci. Na svima nama je da se trudimo da dobrom igrom pokušamo da kontrolišemo kvalitete ekipe Budućnosti, da dobrom energijom i koncentarcijom pokušamo da budemo bolji, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo. Koncentrisani smo na ono što treba da radimo na terenu. Razmišljam samo u tom pravcu, da individualnom i kolektivnom igrom treba da iskontrolišemo dobar napadački kvalitet Budućnosti – rekao je Radonjić.

Trener Podgoričana Dejan Milojević ne krije zadovoljstvo što se našao u finalu regionalne lge, a istakao je da i jedna i druga ekipa imaju neke prednosti.

– Srećan sam što smo ovde. Čestitke i Zvezdi, nije bilo lako doći do finala. Verujem da nas očekuju lepe utakmice i da će ljubitelji košarke uživati. Neka bolji pobedi. Meni je uvek bilo najlakše da igram finalne utakmice. Mnogo je teže doći do finala nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka, da daju sve što mogu. Ja se nadam da će to biti dovoljno za titulu – rekao je Milojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here