EPA/Andrej Čukić

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas Vojvodinu u Novom Sadu 3:0 (2:0) u utakmici četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije.

Strelci za crveno-bele bili su Seku Sanogo u trećem i Aleksandar Katai u 33. i 71. minutu.

Crvena zvezda je povela već u drugom minutu, kada je posle kornera i centaršuta Kataija Milan Pavkov zahvatio loptu glavom, Sanogo je na petercu zakačio dovoljno da Emil Rockov ne uspe da je zaustavi. Nastavili su crveno-beli da pritiskaju, ali je prvu narednu šansu imala Vojvodina, kada je Uroš Kabić naterao Milana Borjana da se pruži koliko je dug kako bi sprečio da lopta završi u mreži.

Dva minuta kasnije Milan Gajić je došao do lopte na petercu, šutirao, ali je Emil Rockov uspeo da spreči drugi pogodak u svojoj mreži. No, u 33. minutu spasa nije bilo pošto je Slavoljub Srnić poslao odličan pas u prostor, Kataii izašao ispred Rockova i lagano pogodio za 2:0.

Tim rezultatom je okončan prvi deo igre, a početkom drugog crveno-beli su krenuli po treći pogodak, pa je Katai propustio dve velike prilike u 53. i 54. minutu, pošto je prvo loše pokušao da lobuje Rockova, a u narednom napadu je golman Novosađana nekako intervenisao i izbacio loptu u korner.

Ipak, uspeo je Katai da po drugi put zatrese mrežu u 70. minutu, kada je dosuđen faul nakon driblinga sa oko 20 metara, namestio se Katai, šutirao snažno, ali u ugao u kom se nalazio Rockov. Iako je bilo očekivano da će uspeti da reaguje, golman Vojvodne je neočekivano promašio loptu koja je završila u mreži.

Na kraju, pobeda crveno-belih od 3:0, čime su igrači Dejana Stankovića pobegli Partizanu na pet bodova, uz meč više u odnosu na tim iz Humske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here