Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je da je cilj da ekipa i u drugom delu sezone igra u Evropi i izrazio nadu da će se to i dogoditi.

 

Zvezda posle tri kola ima tri boda u Grupi B Lige šampiona, šest manje od Bajerna, jedan od Totenhema, a dva više od Olimpijakosa.

– Prošle godine je cilj bila grupna faza Lige šampiona, a ove sezone želimo dalje, da prezimimo u Evropi. Nadam se da ćemo to i ostvariti – rekao je Mrkela za Zvezda TV.

Sledi utakmica sa Totenhemom.

– Igramo sa jednom od najboljih ekipa na svetu. Zadatak onih koji rade u Zvezdi je da budu bolji od drugih. Bilo ko da dođe na Marakanu ne može sa sigurnošću da tvrdi da će pobediti, zvao se on i Totenhem. Ovde se mnoge ekipe nisu dobro provele. Nadam se najboljem ishodu – naveo je Mrkela.

Dodao je da očekuje potpuno drugačiju utakmicu od one od pre dve nedelje, kada je Totenhem sa 5:0 u Londonu pobedio Crvenu zvezdu.

– Zaista je bilo dobrih perioda igre, naročito kod 2:0, kada smo mogli odvedemo utakmicu na drugu stranu. Bilo je i loših stvari, što je rezultiralo nepovoljnim rezultatom. Na nama je to da smanjimo jer se na ovom nivou svaka greška kažnjava golom – kazao je Mrkela.

Crvena zvezda već treću sezonu igra grupnu fazu evropskog takmičenja.

– Na dobrom smo putu. Stvari idu u dobrom pravcu po Crvenu zvezdu u poslednje tri godine. Kao klub smo se izdigli na svakom mogućem nivou – istakao je Mrkela.

Po njegovim rečima, Zvezda ima jedan cilj, a to je da bude bolja od drugih.

– Ko to ne shvata, ne može ni da radi u Zvezdi. Postavili smo ciljeve od samog početka, oni su visoki. Zvezda svake godine mora da bude ta koja osvaja titulu, a navijači očekuju i igru u Evropi – rekao je Mrkela.

Utakmica Crvena zvezda – Totenhem igraće se u sredu od 21 čas na stadionu „Rajko Mitić“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime