Zvezda napravila plan od 10 miliona evra: Trojica igrača “donose” bogatstvo na Marakanu

0
Foto: MN Press
Mirko Ivanić

Crvena zvezda osvojila je novu titulu šampiona Srbije, a iz kluba sve češće dolaze najave bombastičnih transfera uletnjem prelaznom roku, za koje će se, po svemu sudeći, obezbediti novac prodajom igrača iz postojećeg kadra. 

Kako piše “Sportski žurnal”, Crvena zvezda bi ovog leta od prodaje igrača da inkasira oko 10.000.000 evra ukoliko bi sve prošlo po planu ljudi iz kluba! Žurnal navodi da je klub spreman da se odrekne trojice igrača,  među su njima dvojica mlađih Njegoš Petrović i Veljko Nikolić.

Isti izvor navodi da bi Zvezda bila zadovoljna da na prodaji Petrovića inkasira bar 1.500.000 evra, dok bi za Veljka Nikolića ta ponuda bila trostruko veća – između 4.500.000 i 5.000.000 evra. Činjenica da njih dvojica naredne sezone neće biti bonus igrači je dodatni razlog zbog čega bi u klubu bili spremni na njihovu prodaju.

Treći igrač koji se pominje u ovoj priči je Mirko Ivanić. Fenomenalni vezista bi imao drugačije razloge za odlazak – već je dve i po godine u klubu, u septembru puni 28 godina i za njega se čak pominje da bi mogao da ide u Seriju A.

Zvezda će za njega tražiti 4.000.000 evra, piše “Žurnal”, i navodi da je Željko Gavrić igrač za kojeg je trenutno procenjeno da je bolje da ostane na “Marakani”. Gavrić nije mnogo igrao ove sezone, naredne će i dalje biti bonus igrač, pa će to biti prilika za njegovo dokazivanje i crveno-belima bi moglo da bude korisnije da ga ovog leta zadrže u timu.

Na kraju kada se sve podvuče, ukoliko bi Zvezda prodala Ivanića, Petrovića i Nikolića po željenim uslovima, šampion Srbije zaradio bi oko 10.000.000 evra. Ostaje da se vidi kako će prelazni rok teći u Ljutice Bogdana ovog leta…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here