Foto: MN Press
KK Crvena zvezda KK Uniks

Košarkaški Crvene zvezde poraženi su od Uniksa 98:78 u meču 12. kola Evrolige odigranom u hali “Aleksandar Nikolić”.

Zvezda je loše ušla u meč dok su gosti bili šuterski raspoloženi i odmah pogodili dve vezane trojke. Posle serije od 8:0, trener Crvene zvezde Dejan Radonjić traži tajm-aut. Seriju Uniksa prekida Dobrić poenima iz reketa, ali šut za tri nije funkcionisao, kao i odbrana. Crveno-beli su dozvolili čak 26 poena u prvoj četvrtini, dok su ubacili samo 16.

I u nastavku, u prva dvaminuta viđena je prilično haotična košarka domaćeg tima, a onda je usledio veliki preokret. Posle niza grešaka Uniks dolazi do 33:18 i Radonjić novim tajm-autom pokušava da prodrma svoje igrače. Od tog momenta, Zvezda je počela da se budi. Lazić je pogodio dve vezane trojke i seriju od 14:2 kojom domaći košarkaši dolaze do 35:32. U tih nekoliko minuta, odbrana Zvezde je profunkcionisala, a trojke Lazića dodatno su pokrenule i ostale košarkaše, pa su tako pogađali, Dobrić, Kalinić i Kuzmić.

Ipak, do poluvremena, Zvezda je propustila taj dobar trenutak koji je imala i Uniks se vraća na pristojnu razliku, 47:39.

U nastavku, Uniks nije dozvolio da se Zvezda razigra. Tako je došao do prednosti 63:44, a onda Holins pogađa trojku, a Ivanović krade loptu uz nesportsku grešku, a posle njegovih bacanja i novih poena Holinsa, serija Zvezde raste na 7:0 i ponovo je meč bio otvoren, na kratko.

Do kraja, Uniks je igrao svoju igru i pogađao iz svih pozicija, dok crveno-beli nisu uspeli da iskoriste povremene serije, dodatno se približe i preokrenu rezultat.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here