photo: Nebojša Paraušić / MN press

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković održao je konferenciju za novinare pred meč protiv Midtjilanda koji je na programu u četvrtak od 21.00. Stanković veruje u svoj tim, ističe da Zvezda neće da kalkuliše i da ide na pobedu i nada se ispisivanju istorije i obezbeđivanju evropskog proleća.

– Ja bih krenuo prvo od utakmice kod njih, gde je bila jedna prava takmičarska, dobra utakmica, jako zahtevna. Oni su mlada ekipa, dobro postavljena na terenu, imaju individualni kvalitet i kvalitet kao tim, i imaju ogromnu brzinu. Gledaćemo da limitiramo te njihove prednosti, to smo uradili u Danskoj, probaćemo i na našem stadionu. Imamo mogućnost da obezbedimo proleće u Evropi, znam koga imamo na raspolaganju, kakva je atmosfera na našem stadionu, tako da mislim da možemo da ispišemo istoriju – rekao je Dejan Stanković, a slično mišljenje ima i Aleksandar Katai, koji se oporavio i spreman je da zaigra od starta.

Da li će Danci biti bolji nego u prvom meču?

– Svaka utakmica nosi svoje, mi ćemo gledati da je predvidimo u svakom smislu te reči, da je pripremimo do sitnih detalja. Jedna ekipa koja je veoma brza, to zavisi od momaka kada se sudare kost u kost, jedan na jedan, moramo da ispunimo i više od naših očekivanja. Znamo gde su nam mane, ali i vrline. Očekujem meč kao u Danskoj, s tim da mi igramo kod kuće, uvek je specifično igrati pred našim navijačima i to je tas koji može da prevagne na našu vagu.

Stanković ističe da Midtjilandu mnogo nedostaje Brumado, ali i još opasnih igrača.

– Ono što smo mi gledali i analizirali, manje više igraju isto. Fali im Brumado, što je veliki hendikep za njih, to je izvanredan špic, dosta toga ide preko njega i dosta igre zavisi od njega. Oni će igrati ofanzivan fudbal, kao što su to radili i protiv Brage i Ludogoreca i nas, oni će biti ofanzivni u svakom smislu, mi se spremamo polako. Ne verujem da će nam biti lakše, oni imaju adekvatne zamene skoro na svakoj poziciji, igraju u lepom sistemu, ofanzivnom, sa dosta trke. Ne verujem da će taj drugi izostanak imati tu težinu kao kod Brumada.

Trener Midtjilanda je rekao da su bolja ekipa, kako to komentarišete?

– Kad se baviš sportom, nisi tu da komentarišeš “rekla-kazala”, nisam video tu njegovu izjavu.

Bodom otpisujete Midtjiland, a pobeda s druge strane donosi drugu dimenziju?

– Ne verujem da može protiv jedne ekipe kao Midtjiland da kažeš idem na nerešeno. Kalkulacija na našem stadionu nema, dok nam matematika nije potrebna. Cilj je jasan, proleće u Evropi je zacrtano, da li će doći kroz pobedu ili nerešeno, nije bitno.

Stanković je upitan da li smatra da u slučaju da Zvezda ne bude prva u grupi, bolje biti treći, nego drugi, jer to donosi lakšeg rivala na proleće, doduše u Ligi konferencija.

– Ne razmišljamo o tome, ne bavim se time dok se god mi pitamo i dokle nam matematika ne treba, ne razmišljamo o tome, za sada smo prvi, ne razmišljam sigurno o trećem mestu.

Zdravstveni bilten je na zadovoljavajućem nivou.

– Čim nisam počeo komentarom o zdravstvenom biltenu, to znači da je on zadovoljavajući, nisu na maksimumu neki igrači, ali je zadovoljavajuće. Sanogo će trenirati sa nama, posle ima još 24 sata do meča, videćemo.

Nije Stanković bio raspoložen da odgovori na pitanje o reakciji svlačionice na oštru izjavu Mitra Mrkele.

– Sad razmišljamo samo o Midtjilandu, kad dođe vreme za utakmicu, samo o tome razmišljamo – odgovorio je Stanković, koji nije bio raspoložen da izdiktira startnih 11 za Midtjiland.

– Sačekajmo da ispišemo istoriju na terenu. Ne znam samo koji je taj trener koji će pred ovakvu utakmicu da da startnih 11 – poručio je trener Zvezde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here