Zvezda odgovorila Vučiću: Nismo protiv privatizacije!

0

crvenazvezdafk.com
Čelnici Zvezde negiraju navode Aleksandra Vučića

 

“Strategija konsolidacije FK Crvena zvezda, koja je na Skupštini od 21.12.2014. godine predstavljena javnosti, a Skupština Kluba je usvojila, podržala je ideju da se izmeni Zakon o sportu i drugi potrebni zakoni da bi se konačno omogućila privatizacija fudbalskih klubova.

Jedan od 4 ključna modela za rešavanje finansijskih problema FK Crvena zvezda koja su predstavljena u pomenutoj strategiji jeste pronalaženje strateškog partnera do kojeg je nemoguće doći bez izmene pojedinih zakona.

Smatramo da je postojeća zakonska forma u vidu Udruženja građana i doprinela da FK Crvena zvezda dođe u ovakvu finansijsku situaciju, nije se znao vlasnik kluba i nedomaćinski se poslovalo. FK Crvena zvezda je svestan da su se davno promenile i društvene i privredne okolnosti, da novi zakonski okvir mora pratiti te nove okolnosti, i da se svi profesionalni klubovi moraju ponašati u skladu sa tržišnim uslovima.

FK Crvena zvezda podržava napore Vlade Republike Srbije i Ministarstva sporta da uspešno privedu kraju započete aktivnosti za stvaranje zakonodavnog okvira u interesu sređivanja stanja u profesionalnom sportu, a samim tim i u FK Crvena zvezda,” zaključuje se u saopštenju koje je potpisao predsednik kluba, Svetozar Mijailović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here