MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Crvena zvezda osvojila je Kup Radivoja Koraća.

Do trofeja stigli su pobedom nad Megom Soccerbet u finalu – 73:60. Mega je izgubila treće finale od Crvene zvezde u Kupu Radivoja Koraća.

Mega je bolje počela meč. Prvih pet poena za Megu postigao je crnogorski košarkaš Marko Simonović, a prvi koš za Zvezdu ubacio je srpski reprezentativac Marko Simonović.

Preko Simonovića i Petruševa Mega brzo stiže do +10 i pošto je Zvezda postigla samo dva poena za skoro četiri minuta, odmah je tajm-autom morao da reaguje Dejan Radonjić.

Usledila je velika serija Crvene zvezde od 12:0, koju su napravili O’Brajant, Lazić i Uskoković. Zvezda je povela i uvela Petruševa u problem sa faulovima, pošto je posle šest minuta imao dva faula.

Ipak, Mega se ponovo vraća u vođstvo i na kraju prve četvrtine imali su prednost od dva poena, koju su uglavnom održavali tokom druge četvrtine.

Nikako Zvezda nije uspevala da dođe do preokreta, čak ni kada je proradio Lojd. Kontrolisala je Zvezda ofanzivni skok, ali nije uspevala da poentira iz izglednih situacija, pošto su zicere mašili O’Brajant i Kuzmić, a srpski centar je bacanja šutirao 0/3.

Na kraju prvog poluvremena bilo je +4 za Megu, koju su predvodili Petrušev sa 14 i Simonović sa 10 poena.

Zvezda je drugo poluvreme otvorila fantastičnom odbranom, pošto skoro pet minuta u trećoj četvrtini nije primila koš.

Nastavila je sa kontrolom skoka, ali je nastavila i da maši zicere. Kuridža je pogodio jedno bacanje, a Lojd i O’Brajant pogodili su po trojku i Zvezda je serijom od 7:0 došla do preokreta na polovini treće četvrtine.

U istom ritmu je Zvezda igrala do kraja treće četvrtine, što govori i samo osam poena Mege u ovoj deonici.

Na kraju treće četvrtine bilo je +5 za crveno-bele.

Dobro otvara Zvezda poslednju četvrtinu i održavali su konstantno prednost, najviše zahvaljujući dobroj odbrani. Mega je za prva četiri minuta četvrte četvrtine postigla samo dva poena i ukupno 10 za 14 minuta košarke u drugom poluvremenu.

Na pet minuta do kraja finala Zvezda je bila na +10, zahvaljujući dobroj roli Dejana Davidovca u napadu, koji je pogađao i za dva i za tri. Novom trojkom O’Brajanta, Zvezda na četiri i po minuta do kraja ide na +13.

Davidovac je igrao fenomenalno i konstantno pogađao i razigravao saigrače, a na nešto više od dva minuta do kraja bilo je +10 za Zvezdu i bilo je jasno da će se teško vratiti iz tog zaostatka Mega.

Održali su prednost do kraja i limitirali Megu na samo 20 poena u drugom poluvremenu.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Dejan Davidovac i Džoni O’Brajant sa po 14 poena.

Dvocifren je bio Lazić sa 10 poena. Marko Jagodić Kuridža bio je “X-faktor” pošto je imao 8 poena i čak 11 skokova. Džordan Lojd ubacio je devet poena.

U ekipi Mege istakli su se Petrušev sa 21 i Simonović sa 12 poena.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here