MN PRESS

U prvom kolu Grupe H Lige Evrope Crvena zvezda je na stadionu Rajko Mitić poražena od Monaka minimalnim rezultatom 1:0.

Prvo poluvreme Crvena zvezda je odigrala kao iz udžbenika. Šta je Miloš Milojević zacrtao to su igrači na terenu besprekorno ispunili. Zatvoreni prilazi golu, agresija na sredini terena, specijali u vidu izvlačenja Srnića na desnu stranu i dupliranje te strane sa agilnim Bukarijem, koji je sve vreme napadao prostor.

Iz takve igre rodile su se, pored potpunog zaustavljanja favorita i svođenja na samo jednu polu-šansu, u samom finišu prvog poluvremena, dve sjajne prilike za Crvenu zvezdu. Prvo je Dragović sa par metara šutirao glavom pored nebranjenog gola. A zatim je Bukari u kontri izašao jedan na jedan sa Nibelom, ali je golman sjajno intervenisao nogom.

Nastavila je Zvezda u istom ritmu i u prvih 15 minuta drugog dela. Ponovo je Zvezda bila blizu golu u 55. minutu kada je Kanga snažnim udarcem zatresao prečku. Imao je i do tada uspavani Katai odličan pokušaj iz slobodnog udarca, kada je Nibel sa gol linije izvadio loptu.

A onda, sve što je do tada Zvezda strpljivo gradila, momentalno je palo u vodu. U 74. minutu Srnić je ponovo neoprezno napravio penal. Baš kao i u Glazgovu i u revanšu protiv Makabija. U praktično bezizglednoj poziciji faulirao je Golovina. A sa bele tačke rutinski je bio precizan Embolo.

Umalo Zvezda da bude kažnjena i drugim penalom u 88. minutu. Dragović je u poslednjem trenutku sklonio loptu kada je Embolo pao preko njegove noge. Sudija Osmers je dosudio penal, ali kada je dobio signalizaciju iz VAR sobe i sam pregledao snimak, odlučio je da promeni odluku. Ali na kraju to je bila slaba uteha, jer je rezultat na kraju ostao 0:1.

U drugom susretu Grupe H Ferencvaroš je na svom terenu savladao turskog šampiona Trabzon. Bilo je 3:2. Za mađarski tim strelci su bili Enguen u petom i 44. minutu iz penala, kao i Traore u 29. minutu na asistenciju Enguena za 2:0. Gomes je smanjio na 2:1 u 39. a Bozok u 71. minutu smanjio na 3:2.

U narednom kolu za nedelju dana Crvena zvezda gostuje Trabzonu, dok Monako dočekuje Ferencvaroš.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here