Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak 3:1 (2:1) u Subotici u trećem kolu Superlige Srbije i tako upiali drugu pobedu u prvenstvu. 

Ovom pobedom napravljena je odlična uvertira za meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koji ih očekuje u utorak protiv moldavskog Šerifa u Beogradu.

Zvezda je povela golom Mirka Ivanića u petom minutu meča, da bi domaćin do izjednačenja došao u 26. minutu autogolm Radovana Pankova.

El Fardu Ben je u 39. minutu zatresao mrežu Spartaka, ali signalizirano da je bio u ofsajdu, anakon konsultovanja VAR sistema potrvđeno da je pogodak bio regularan.

Konačan rezultat postavio je Nikola Krstović u prvom minutu nadoknade, ali je i posle ovog gola morala da se čeka VAR provera, koja je

Posle meča, trener Dejan Stanković je bio prezadovoljan.

– Čestitam momcima na igri po ovakvom vremenu i nakon teškog meča koji smo imali u sredu – izjavio je trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Crvena zvezda je večeras na gostovanju u Subotici savladala Spartak 3:1 golovima u trećem kolu Superlige.

– Bilo je bitno da posle jedne dominantne utakmice kao što je bila sa Kairatom, da se potvrdi sve to i u prvenstvu. Igrači su bili sasvim korektni, veoma dobra utakmica. Bilo je malog „spuštanja kofera“ posle postignutog gola u intervalu od nekih 15 minuta, ali ostalo je sve bilo onako kako smo tražili. Jedino mi je žao što nisam uspeo da više izrotiram ekipu. Potrebno je da naše šanse koristimo, jer će nam to dati priliku da neke momke odmorimo. Sada se okrećemo pripremi utakmice sa Šerifom – rekao je Stanković posle meča.

Šef stručnog štaba crveno-belih se osvrnuo i na efikasnost svoje ekipe.

– Tri gola raduju, a mogao je da bude i još koji više. Samo malo mirnoće fali, da na lopti budemo samouvereniji, a ostalo je sve u najboljem redu. Dobra i lepa tri boda za nas. Moglo je da bude i efikasnije, ali sačuvali smo nešto i za utorak – zaključio je Stanković.

Rezultati 3. kola Superlige:

Proleter – Novi Pazar 2:2,

Napredak – Radnički KG 0:1,

danas: Spartak – Crvena zvezda,

Radnik – Radnički Niš (21 sat)

Nedelja:

Čukarički – Metalac (18:55)

Mladost – Vojvodina odloženo

Partizan – Voždovac (21)

ponedeljak: TSC – Kolubara (19).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here