Zvezda poražena od Turk Telekoma

0

Na taj način, Turci su naneli prvi poraz "crveno-belima" u drugoj fazi takmičenja, a to im je ujedno prvi trijumf u grupi L.

 

Zvezda je meč otvorila vođstvom od 4:0, ali je u nastavku prve cetvrtine turski tim imao kontrolu. U jednom trenutku bilo je čak "plus 14" – 26:12. U drugoj periodu predvođeni Bjelicom, Stevićem i Tejlorom Zvezda je uspela da kod rezultata 21:29 napravi neverovatnu seriju 19:3 i stigne do prednosti od osam razlike – 40:32.

 

Odlična igra nastavljena je i u trećem periodu kada su igrači Aleksandra Trifunovića došli do ubedljivog vođstva od 16 poena prednosti (63:47). Ipak, u poslednjoj deonici usledio je veliki pad Zvezdinih igrača, koji su Turci maksimalno iskoristili i došli do potpunog preokreta i pobede – 78:76.

 

Junak trijumfa bio je Amerikanac Desmond Malet sa 25 poena, dok je njegov zemljak Lamajn Vilson ubacio 15 koševa, uz osam skokova.

U domaćem timu istakao se Oliver Stević sa 18 poena i osam skokova, dok su Majk Tejlor i Filip Videnov ubacili po 16 koševa.

 

Zvezda još uvek nije uspela da obezbedi plasman među najboljih osam, sada ima skor 3-1, ali će u narednom kolu, kada dočekuje češki Nimburk, imati priliku da osigura plasman u četvrtfinale.

 

U prvom meču ovih rivala beogradski crveno-beli su kao gosti 9. februara ostvarili trijumf od 89:67.

 

Grupa L
Crvena zvezda – Turk Telekom 76:78
Nimburk – Gran Kanarija 79:71

Tabela
Crvena zvezda 3-1
Gran Kanarija 2-2
Nimburk 2-2
Turk Telekom 1-3 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here