Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Marko Gušić i Nikola Manojlović novi su košarkaši FMP-a, saopštio je danas klub. Kako se navodi, oni su sa ekipom iz Železnika potpisali višegodišnje ugovore.

Manojlović je rođen 14. februara 2002. godine u Novom Sadu. Prošao je mlađe kategorije Crvene zvezde gde je bio i kapiten juniora.

Na ANGT Evroliginom kvalifikacionom turniru u Beogradu bio je i član idealne petorke turnira gde je na najbolji način nagovestio svoj potencijal.

Takođe, nastupao je za reprezentaciju Srbije do 16 godina na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu i bio najbolji strelac i skakač ekipe sa prosečnih 14 poena i 5.1 skokom. Bio je član selekcije Srbije do 18 godina na Evropskom prvenstvu u Grčkoj 2019. godine.

Marko Gušić je rođen 6. avgusta 2002. godine u Beogradu. Prošao je mlađe selekcije Mladosti iz Zemuna, Mege i Crvene zvezde.

Gušić je sezonu u juniorima propustio zbog teže povrede, a potom je leto proveo sa prvim timom crveno-belih za koje je i debitovao u regionalnom takmičenju. On pokriva pozicije krila i beka, visok je 202 centimetara.

Za FMP u ovoj sezoni već sa ozbiljnom minutažom u ABA ligi nastupaju Nikola Šaranović (2003 god), Milutin Vujičić (2002) i Marko Pavićević (2001).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here