Zvezda posle produžetka slavila u Čačku!

0

Boban Marjanović

Ređali su košarkaši Crvene zvezde pobedu za pobedom u prvom delu sezone u Superligi Srbije, a u istom ritmu nastavili su i na samom startu druge polovine. U prepunoj hali Borca kraj Morave u Čačku crveno-beli su na jedvite jade izvojevali i osmu pobedu u nizu, uz zaista dosta muke. Jer, igrači Borac MOZZART Sporta pružili su, posle neizvesnog susreta sa Partizanom, najbolju partiju u najjačoj ligi Srbije i nisu dozvolili prvoplasiranom timu da lako dođe do dva boda i nastavi trijumfalni niz – 78:70.

Izabranici Dejana Radonjića su tačku stavili tek posle produžetka, kojem se definitivno niko nije nadao! Nelson, koji je promašio bacanja za pobedu, je u odlučujućih pet minuta upisao osam poena, a pratio ga je Marjanović sa četiri.
Iako se, posle prvih 20 minuta igre, činilo da su Beograđani već završili posao, pošto su imali čak 17 poena prednosti (36:19), vođeni Marjanovićem i Blažičem, to nije bio slučaj. Jer, učenici Raška Bojića nijednog trenutka nisu odustajali, a opuštena igra rivala, kao i momentum koji su imali umalo im se isplatio!
Serijom 13:2 koju su inicirali Pešaković i Protić spustila je zaostatak ispod deset poena (32:40), da bi do kraja trećeg kvartala domaćin došao do minusa od svega četiri poena (45:49). Zvezda je gotovo kroz celu četvrtinu igrala u znatno slabijem ritmu nego što je to bio slučaj u prvom delu igre.

Protić, Pešaković i Marelja nastavili su da terorišu odbranu rivala i u četvrtoj deonici, dok su Beograđani prednost čuvali samo zahvaljujući nezaustavljivom Marjanoviću, koji je ubacio čak 12 od 17 poena svog tima u poslednjem periodu igre. Serija promašaja gostiju dala je ogromnu šansu igračima Borca da se potpuno vrati u meč, a to se na kraju i desilo! U poslednjih tri minuta Zvezda nije uspela da postigne koš, a dva bacanja za pobedu promašio je Nelson nekoliko sekundi pre kraja utakmice. Čačani su u konačnu ofanzivu krenuli košem Protića, kojeg je u stopu pratio Marelja, da bi Protić trojkom gotovo potpuno anulirao zaostatak (64:66). Utakmicu je u produžetke odveo Dumić sa dva bacanja u poslednjoj sekundi. Ipak, u odlučujućih pet minuta Borac je morao da položi oružje, pošto su Marjanović i Nelson bili nezaustavljivi – 70:78.

BORAC MOZZART SPORT – CRVENA ZVEZDA 70:78 (11:21, 8:15, 26:13, 21:17 – 4:12)
Dvorana: Borca kraj Morave. Gledalaca: 3.500. Sudije: Nešković, Obrknežević, Juras.
Borac MOZZART Sport: Avramović, Mitrović, Čarapić, Maravić 4, Marelja 14 (7sk), Gavrilović, Dumić 7, Pešaković 13, Albijanić 6, Cvetković 5, Protić 20 (6as).
Crvena zvezda: Rebić, Mitrović 2, Lazić, Blažič 11, Simonović 3, Marjanović 30 (12sk, 38 indeksnih poena), Radenović 7 (6sk), Katić 5, Nelson 11, Dženkins 5, Lipovij 4, Tejić.

SUPERLIGA – 8. KOLO:
Subota:
Borac MOZZART Sport – Crvena zvezda 70:78
Metalac – FMP 64:63
Crnokosa – Mega Vizura 81:97
Nedelja:
21.00 Partizan – Radnički Kragujevac

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here