Tri Amerikanca došli da budu velike uzdanice “crveno-belih” u Evroligi i ABA ligi. 

Krilni centri Derik Braun (31) i Džejms Gist (32) i plejmejker/bek Lorenco Braun (28) pojačanja su, smatraju u Zvezdi, po meri njenih pretenzija za sledeću sezonu.

– Srećan sam što sam ovde i što ću igrati za tim velike tradicije. Uzbuđen sam i što ću igrati za sjajne navijače, igrao sam protiv njih, a sada sam na istoj strani sa njima i srećan sam zbog toga. Moj primarni razlog za dolazak ovde su upravo navijači. To su najbolji navijači koje sam ikada video – istakao je D. Braun, koji je upitan i kako se oseća s obzirom da prošle sezone nije nastupao u takmičarskim utakmicama.
– Nisam igrao prethodne sezone, ali mislim da znamo iz sezona pre toga šta mogu na terenu. Videćemo kako će to izgledati.
Još jedan prekaljeni evroligaški as Džejms Gist je posle sedam sezona u dresu Panatinaikosa obukao crveno-beli dres s brojem 15:
– Kako je Derik rekao, i ja sam veoma uzbuđen što sam ovde. Poznajem tradiciju kluba i srećan sam što sam u Beogradu i što ću nositi dres Crvene zvezde. Spreman sam da radim vredno i jedva čekam narednu sezonu. Razlog zašto sam došao je prilika da igram na najvišem nivou u Evropi i da se borim za trofeje. Igram košarku ne samo da bih igrao i zabavljao se, već i da osvajam pehare. To je najveći razlog zašto sam ovde – rekao je Gist kome je postavljeno pitanje šta očekuje od utakmica sa Partizanom čiji je nekada bio član 2010/11.
– Bio sam u različitim situacijama od kada sam počeo da igram košarku i imao sam priliku da igram najveće derbije u Evropi. U dresu Fenerbahčea sam igrao protiv Galatasaraja, zatim Olimpijakos – Panatinaikos…. Ovde je to Crvena zvezda – Partizan čije rivalstvo u potpunosti razumem. To je mnogo naboja i velika energija dolazi sa tribina. Nisu to utakmice sa kojima se nisam suočavao.
Lorenco Braun, Džejms Gist i Derik Braun
L. Braun, vlasnik prstena NBA lige sa Toronto Reptorsima, koji je bio i MVP razvojne NBA lige, rešio je da baš u crveno-belom dresu sa brojem 4 bude prvo poglavlje u njegovoj karijeri van SAD.
– Ovo mi je prvi put da sam u Evropi. Gledao sam video-klipove šta je Crvena zvezda radila prethodnih sezona. Jedva čekam da počne nova sezona, pokušaćemo da osvojimo sve i tome se unapred radujem. Igraću u Evroligi, a to je prvi nivo ispod NBA. Razlog zašto sam ovde jeste mogućnost nastupanja na najvišem nivou i mogućnost osvajanja trofeja, pokušačemo da ih osvojimo sve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here