Utakmica 17. kola Ling Long Superlige.

Crvena zvezda je u derbiju 17. kola Ling Long Superlige Srbije kao gost pobedila Radnički u Nišu (2:0) i tako nastavila da grabi ka osvajanju treće uzastopne titule prvaka Srbije, dok su izabranici Milorada Kosanovića sad predaleko od pozicija koje vode u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Prvo poluvreme je prošlo u blagoj inicijativi gostiju, ali nije bilo velikih prilika. Zvezda je ipak otišla na odmor sa prednošću, posle kornera je Tomane asistirao Benu, a napadač sa Komora se odlično snašao i postigao sedmi gol u sezoni.

Radnički je meč završio sa desetoricom, pošto je u 70. minutu Ivan Ostojić morao ranije u svlačionicu zbog drugog žutog kartona. Sve dileme oko pobednika rešio je Vukanović u 77. minutu, posle nove asistencije najboljeg igrača utakmice Tomanea.

Zvezda je i dalje ubedljivo prva na tabeli, sa sedam bodova više od Čukaričkog i osam od Partizana. Radnički sad ima praktično nedostižan zaostatak sa Vojvodinom i teško je očekivati da se vrati u trku za plasman u Evropu.

RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA 0:2

STRELCI: Ben u 40. i Vukanović u 77. minutu.

 

RADNIČKI: Petrović, Todorovski, Stevanović, Ostojić, Đorđević, Sulaka, Noma, Pantelić, Čumić, Haskić, Mihajlović (od 74. Bondarenko).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Vulić, Kanjas (od 76. Ivanić), Ben, Marin (od 87. Nikolić), Vukanović (od 78. Vukanović), Tomane.

SUDIJA: Novak Simović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here