Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mega Sokerbet 98:69 u prvom meču finalne serije Košarkaške Superlige Srbije i tako napravili veliki korak ka osvajanju trofeja domaćeg prvenstva. 

Crveno-beli su od samog starta nametnuli svoj ritam i ozbiljno shvatili rivala. Tako je posle prve četvrtine bilo jasno da će gosti teško uspeti da iz Pionira izađu ne poraženi.

Posle prvih 10 minuta bilo je 31:17, na poluvremenu +20, a u četvrtoj deonici imala je Zvezda i 30 poena viška. Na kraju ubedljiva pobeda kojoj je ton dao i najkorisniji igrač, ne samo ovog meča nego i čitavog drugog dela sezone kada je Zvezda u pitanju – Onjen Dobrić je bio najefikasniji sa 20 poena, a uz to je i pogađao u najvažnijim trenucima. Tako je dva puta uz zvuk sirene pogodio koš Mege.

Dobrića je pratio Aleksa Radanov sa pet poena manje, a Marko Jagodić-Kuridža postigao je 12 poena. Lendri Noko je zaokružio dvocifrene sa 10 poena. U timu Mege jedini su se istakli Malkolm Kazalon sa 16 poena i Karlo Matković sa 10 poena.

Crvena zvezda: Hol 2, Lazić 9, Dobrić 20, Jagodić-Kuridža 12, Noko 10, Lojd 9, Uskoković, Davidovac 8, Rit 3, Radanov 15, Simonović 6, Kuzmić 4

Mega: Petrušev 5, Novak 5, Simonović 8, Kazalon 16, Milosavljević 6, Tepić 6, Kljajević, Momirov 3, Cerovina 3, Matković 10, Simanić 7, Langović

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here