Fudbaleri Crvene zvezde došli su do nove pobede u domaćem šampionatu, ovoga puta nad OFK Bačkom rezultatom 2:0 (0:0).

Crvena zvezda je već u prvih 30 sekundi imala priliku da povede, pošto je kao u Gentu, Njegoš Petrović sa iste pozicije kao u Belgiji šutirao ali je golman gostiju uz velike napore izbacio loptu u gol aut.

Posle toga domaći nisu uspevali iz igre da stvore prilike, ali jesu posle kornera. Milunović je do 30. minuta imao čak četiri dobre situacije ali nije uspevao da savlada sjajnog golmana Milojevića.

Bačka nije ozbiljno pokušavala da napadne, dok crveno-beli nisu imali rešenje za bunker gostiju.

Najbolju šansu crveno-beli su imali u 41. minutu kada je na asistenciju Bena šutirao Falćineli, ali Milojević je i to odbranio i odbio loptu do prečke. Dva minuta kasnije, Ivanić je centrirao kao Benu, ali lopta mu je otišla malo iza da nije uspeo da reaguje kako treba.

Minut kasnije Crvena zvezda nastavlja da pritiska i Ben je ponovo u šansi- Odlično šutira sa 16 metara, ali Milojević ponovo sjajno brani. Tako se na pauzuz otišlo bez golova.

U poluvremenu Stanković je izvršio dvostruku izmenu i Gobeljića i Njegoša Petrovića zamenili su Boaći i Gajić.

U drugom poluvremenu ista slika kao i u prvom. Posle tridesetak sekundi Zvezda stiže do prve šanse, ali ovoga puta i do gola. Ben je šutirao iskosa sa desne strane, Milojević je ponovo sjajno odbranio, ali je odbitak stigao do Ivanića koji je akrobatskim potezom poslao loptu u gol za 1:0.

Posle 10 minuta novi pogodak lidera Linglong Superlige. Posle jedne dugačke akcije, lopta je došla do Rodića koji sjajni upošljava Nikolića u sredini koji lepo šutira u ugao Milojevićevog gola, ali golman bačke ponovo sjajno brani, ali kao i kod prvog gola ponovo je koban bio odbitak. Falćineli se najbolje snašao i poslao loptu u gol za 2:0.

Do kraja meča usšlo se u veoma miran ritam, gde je viđena svega jedna ozbiljnija prilika u kojoj se našao Boaći, ali je šutirao pored gola. Na kraju je ostalo 2:0.

U poslednjem kolu ovog dela šampionata, Crvena zvezda gostuje u Gornjem Milanovcu protiv Metalca, dok Bačka dočekuje Radnički iz Niša.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here