MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Crvena zvezda plasirala se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Zvezda je u četvrtfinalu savladala Radnički iz Kragujevca – 108:47.

Protivnik u polufinalu je Partizan, pa ćemo tako gledati novi večiti derbi u subotu od 21:00.

Radnički se dobro držao protiv Zvezde samo u prvih nekoliko minuta. Bilo je potrebno Zvezdi nekoliko minuta da uđe u svoj prepoznatljiv ritam, a kada se to desilo, Radnički nije imao nikakve šanse.

Crveno-beli dodali su gas pred kraj prve četvrtine i na prvi mali odmor otišli sa +9, zahvaljujući dobrom šutu za tri poena i još boljom odbranom.

Na startu druge četvrtine, Zvezda je igrala veoma dobru odbranu i Radnički skoro četiri minuta nije uspeo da postigne koš.

Zvezda je napravila veliku seriju od 16:0 i praktično već tada prelomila utakmicu i slobodno se može reći rešila pitanje pobednika.

Do kraja prvog poluvremena su održavali prednost i nastavili u istom ritmu, pa su na veliki odmor otišli sa +24.

Serijom 13:0 Zvezda otvara drugo poluvreme i odlazi na velikih +37. Radnički ponovo nije postigao nijedan poen u prvih pet minuta četvrtine, kao i u drugoj deonici. Na kraju treće četvrtine bilo je +41.

Četvrta četvrtina bila je samo rutina, da se odradi poslednjih 10 minuta. Zvezda je imala jedan lakši trening protiv poslednjeplasiranog tima Superlige Srbije.

Zvezdu su do pobede predvodili Branko Lazić sa 17, Dobrić sa 16 i Lojd sa 11 poena. O’Brajant je imao 11, Simanić 9, Davidovac i Kuzmić po 8 poena.

U ekipi Radničkog istakli su se Dumić sa 19 i Popović sa 10 poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here