EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su novi poraz u Evroligi, ovoga puta od Reala u Madridu rezultatom 72:56. To je četvrti poraz crveno-belih u isto toliko odigranih kola u najjačem evropskom takmičenju i nalaze se na začelju tabele, dok španski predstavnik ima polovičan učinak 2-2.

Loše je Crvena zvezda otvorila susret u prestonici Španije, pošto je domaćin jako brzo stigao do dvocifrene prednosti.
Držao se šampion Srbije samo u uvodnih tri minuta, da bi u nastavku usledili problemi u napadu, dok je Real dominirao pod oba koša.
Kraljevi su već posle prvih 10 minuta igre imali „+15“ i na semaforu je bio ispisan rezultat 25:10.
Kornel je Zvezdi pravio dosta problema, ubacio je u ranoj fazi susreta sedam poena, a pratili su ga Dek i Poarije.
Nastavak susreta doneo je buđenje Zvezde koja je počela da igra bolje nakon što je na parket kročio novajlija Luka Vildosa. Argentinac je sa dve vezane trojke približio Zvezdu na prihvatljivih sedam poena zaostatka – 35:28, a Real je ekspresno zatražio tajm-aut.
Do poluvremena je domaćin uspeo da poveća razliku na 39:30.
Zvezda je dobro otvorila treću četvrtinu i poenima Luke Vildose i Bila Bentila uspela je da priđe Realu na samo koš zaostatka 44:42, ali je onda usledio novi drastičan pad u igri crveno-belih.
Čak pet minuta bez poena, dok su Madriđani preko Jabuselea i Rodrigesa ponovo uspeli da dođu do dvocifrene prednosti i na kraju su u odlučujuću deonicu ušli sa deset poena prednosti – 54:44. Argentinac Vildosa je dvojkom uspeo da prekine Zvezdin petominutni post.
Real nije želeo ništa da prepusti slučaju već je trojko Rodrigesa otvorio poslednju četvrtinu za ogromnih 57:44.
Zvezda je ponovo uspela da se vrati preko Bila Bentila i Argentinca Luke Vildose koji je pokazao da će biti veliko pojačanje, ali su kasnije usledili novi minuti kada crveno-beli nisu uspevali da pronađu put do koša.
S druge strane, Real je surovo kažnjavao te “prazne minute” i preko Muse, Rodrigesa i Jabuselea je u finišu susreta ponovo uspeo da se odlepi i da upiše ubedljiv trijumf – 72:56.
Najefikasniji akter susreta bio je Bil Bentil iz Gane SA 17 poena koji je trojkama održavao Zvezdu u igri. Argentinac Vildosa ga je pratio sa deset poena, imao je jedan skok i tri asistencije, dok su Ognjen Dobrić i Hasan Martin imali po osam poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here