Youtube/Pod kapicom
Mirko Vičević

Vaterpolo klub Crvena zvezda uputio je javno izvinjenje svom treneru Mirku Vičeviću, povodom skandaloznog incidenta tokom subotnje utakmice sa Šapcom u Beogradu.

Pristalice beogradskog kluba su šovinističkim transparentom – “Šiptar, Hrvat, Balija nisu naša bratija” – poručili crnogorskom treneru da za njega nema mesta u Crvenoj zvezdi.

“BVK Crvena zvezda je sportska organizacija koja na prvom mestu promoviše olimpijske vrednosti, poštuje statutarne odluke Sportskog društva Crvena zvezda i statutarne odluke BVK Crvena zvezda koje su u skladu sa interesima Vaterpolo saveza Srbije.

BVK Crvena zvezda je prepoznala u Mirku Vičeviću legendu vaterpolo sporta koji svojim sportskim zalaganjem i autoritetom može da opravda navedene vrednosti i ciljeve BVK Crvena zvezda u narednom periodu.

BVK Crvena zvezda snosi najveću odgovornost za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport. U ime kluba i u svoje ime se članu kluba, svom klupskom kolegi i prijatelju, Mirku Vičeviću, javno izvinjavam kao i celokupnoj sportskoj javnosti zbog uznemiravanja i pominjanja Mirka Vičevića i BVK Crvena zvezda u medijima u kontekstu koji nije u vezi sa sportom i odgovornost preuzimam na sebe.

Navijači koji su izneli svoj protest u toku utakmice mirno su napustili tribine, bez incidenata ili uvreda na račun sportskih delegata, sudija i publike koja se zatekla na utakmici BVK Crvena zvezda i VK Šabac” navodi se u saopštenju kluba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here