MN Press
KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Mornaru rezultatom 71:63 u 19. kolu ABA lige. Šampion takmičenja je bio na korak od potpunog debakla u Baru, ali je na kraju zabeležio “samo” jednocifren poraz iako je pred poslednju četvrtinu bilo +24 za domaćina.

Da bi Mornar ušao u plej-of sada mu je neophodno da odigra što bolje u preostala tri kola i sačeka ishod mečeva Zvezde i Cedevita Olimpije (jedan međusobni), pošto sa tim ekipama ima isti skor (12 pobeda, 7 poraza).

Početak utakmice u Baru doneo nam je nastavak trenda da Zvezda očajno otvara mečeve. Uroš Luković je gospodario reketom od starta i u prva dva minuta upisao sedam poena, naspram Zvezdinih nula.

Bivši centar Partizana nastavio je da briljira, a sa druge strane Baranima nije dolazio nikakav odgovor – crveno-beli su promašivali šut za šutem. Mornar je veoma brzo došao do velikih +14, a prvu četvrtinu završio, uprkos seriji Zvezde od 4:0, sa prednošću od 20:9.

Očekivalo se da u drugoj četvrtini vidimo munjevit odgovor izabranika Dragana Šakote, ali to nije bio slučaj, naprotiv. “Rafalna paljba” ekipe Mihaila Pavićevića donela im je najveću prednost od 30:13, a seriju promašaja u narednih par minuta gosti nisu iskoristili.

Jedini raspoloženi kroz maltene ceo meč u redovima Zvezde bio je Kevin Panter, koji je koliko-toliko držao svoju ekipu u igri. Ipak, greške gostiju i raspoloženo stanje Lukovića i saigrača doneli su Mornaru veoma ubedljivih 39:23 na poluvremenu.

Kao i na kraju prve četvrtine, na kraju druge se očekivalo da u narednom Zvezda momentalno odgovori igrom dostojnom evroligaša, ali to, opet, nije bio slučaj.

Iako je napravljena mini-serija u prva dva minuta, propuštena je šansa da se razlika značajno smanji, pa je na sredini treće deonice ponovo bilo +20 za domaćina (49:29).

Panter je nastavio da dominira i na kraju treće četvrtine bio je jedini dvocifreni u ekipi, dok mu je najbliži pratilac u jednom trenutku, kada je imao 20 poena, bio Vladimir Štimac sa pet(!).

Pred poslednjih deset minuta, posle i treće četvrtine u nizu koju je Mornar dobio, bilo je ogromnih +24 (62:38).

Kroz glavu barem stručnog štaba gostiju je u tim trenucima sigurno prolazila razlika iz prvog meča u Beogradu, gde je bilo +23 za domaćina, koja je mogla da bude ključna u plej-of poretku.

Konačno, Zvezda je furioznim ritnom započela jednu od četvrtina i brzo napravila 11:0, ali razliku smanjila “samo” na 62:49.

Crveno-beli se nisu predavali, pored Pantera odjedanput se probudio i Bili Beron koji je za nekoliko minuta postigao tri trojke, ali je zaostatak bio preveliki da bi se tako lako nadoknadio.

Poslednju kakvu-takvu šansu Zvezda je imala na dva minuta do kraja kada je Beron pogodio trojku za -8, ali je u tom trenutku predstavnika Srbije koštao defanzivni skok. Igrač utakmice bio je pomenuti Luković sa 23 poena (10/10 iz igre), sedam skokova i šest blokada, uz nestvaran indeks korisnosti od 38.

Najbolje su ga pratili Pulen sa 13 i Vajthed sa deset poena.

Na drugoj strani istakao se Kevin Panter sa 22 poena, ali 7/19 iz igre, dok je Beron, koji se raspucao u drugom poluvremenu, imao 16 poena. Niko drugi nije bio dvocifren.

Do kraja regularnog dela prvenstva Zvezda dočekuje Cedevita Olimpiju, ide na gostovanje FMP-u, pa kod kuće igra sa Zadrom, dok Mornar gostuje Budućnosti, čeka Krku, pa dolazi na megdan Megi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here