Foto: MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda se oglasio novim saopštenjem u kojem tvrdi da su “ugroženi takmičarski interesi ovog kluba”.

Crvena zvezda se oglasila u nedelju posle pobede Partizana nad Spartakom (1:0) tvrdeći da je crno-belima dosuđen nepostojeći penal.

Usledilo je saopštenje iz Humske u kome se podseća “da Partizan nije komentarisao kada VAR nije radio na meču Zvezde i Čukaričkog skoro pola sata u kojima su crveno-beli postigli gol, nije komentarisao kada su u Kupu Srbije sa Radničkim priznati neispravni jedanaesterci i još mnogo toga”. Partizan je podsetio da je Zvezda otela titulu iz 1946. godine.

Crvena zvezda je ovog puta poslala pismo vršiocu dužnosti predsednika FSS Nenadu Bjekoviću.

“FK Crvena zvezda već godinama unazad pravi istorijske rezultate i na domaćoj i na inostranoj sceni, rezultate koji su našem klubu vratili staru slavu a navijačima istinski ponos.

Crvena zvezda je motor razvoja srpskog fudbala i od naših rezultata ogromnu korist imaju i svi ostali klubovi Srbije, kako od UEFA koeficijenata tako i od konkretnih finansijskih bonusa od UEFE.

Već duži period upozoravamo da uprkos svemu tome, kao najveći i najuspešniji klub na ovim prostorima nemamo adekvatan tretman u FSS. Iz neobjašnjivih razloga već godinu dana rukovodstvo saveza funkcioniše u VD stanju, izbori se ne zakazuju a svu vlast unutar saveza je mimo svih propisa, statuta i logike preuzeo selektor A reprezentacije.

Sva vlast se nalazi u rukama jednog čoveka i nekoliko njegovih službenika. Osećamo i upozoravamo da su ugroženi takmičarski interesi Crvene zvezde. Najbolji primer je (posle sviranog i ponovljenog penala u Kruševcu) jučerašnja utakmica u Subotici gde je sudija Srđan Jovanović iz VAR sobe posle više od 2 minuta kašnjenja pozvao glavnog sudiju i na njega izvršio pritisak da dosudi penal u 84. minutu.

Da li ste ikada videli da utakmica nastavi da se igra i da tek posle proteka vremena od 2 minuta glavni sudija bude pozvan iz VAR sobe? I to baš sudija Srđan Jovanović čije izuzeće je Crvena zvezda tražila pre dve godine posle njegovog suđenja u derbiju kada je u 76. minutu poništio regularan gol našeg igrača Milunovića pri rezultatu 0:0. Jučerašnjim penalom u 84. minutu Partizan je opet počašćen sa 2 boda koja mogu direktno uticati na osvajanje šampionske titule i direktno je ugrozilo regularnost takmičenja.

Već duži period smišljeno se u Fudbalskom savezu stvara atmosfera da Crvena zvezda ne sme biti šampion i to je činjenica koju su prihvatile i same sudije. U obavezi smo da zaštitimo interese našeg kluba. S obzirom da nemamo poverenje u ljude koji trenutno vode fudbalski savez i sudijsku organizaciju, zahtevamo da sve utakmice plej-ofa koje igraju i Crvena zvezda i Partizan sude inostrane sudije.

Inostrane sudije nisu nepoznate ni takmičenju u bivšoj Jugoslaviji niti danas u nekim evropskim ligama. Smatramo da je ovo jedini način da se povrati integritet i regularnost takmičenja.

FK Crvena zvezda ima obavezu prema armiji svojih navijača da svojim igračima i treneru obezbedi fer i sportske uslove da bi oni mogli na terenu dokazati da su najbolji kao što su to već dokazali prošle nedelje u večitom derbiju.

Crvena zvezda je najbolja i to će uprkos svemu dokazati na terenu i ove sezone, osvajanjem pete uzastopne šampionske titule”, piše u novom saopštenju Zvezde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here