Dan pre utakmice Ararat Jermenije i Crvene zvezde u borbi za Ligu Evrope fudbal u Jermeniji nije ni blizu glavnog fokusa.

Kako prenosi B 92, pažnja svih Jermena usmerena na ratni sukob sa Azerbejdžanom u zoni Nagorno-Karabah, zbog čega je gostovanje Zvezde “pomereno” na Kipar.

O toj utakmici, baš iz Jerevana, za B 92 govorio je defanzivca “većeg” i trofejnijeg Ararata Marko Prljević, koji je u Srbiji nosio dresove Donjeg Srema, Inđije, Rada…

– Zvezda je favorit, ali… – počinje Prljević za B92.net.

– Ararat je čvrsta ekipa, koja ima dosta samopouzdanja i iskusne igrače, koji su došli iz raznoraznih evropskih liga. Zvezda je svakako favorit, ali se Ararat neće braniti 90 minuta. Imaju izuzetno brze krilne igrače i u kontrama je njihova šansa – pojasnio je.

Igraće se u Nikoziji, gde su crveno-beli ove sezone eliminisani iz borbe za Ligu šampina od Omonije, takođe “dželata” jermenskog prvaka. Njima je prioritet da odbrane svoju zemlju, naglašava Prljević.

– Cela nacija je preokupirana konfliktu Jermenije i Azerbejdžana. Fudbal je manje bitan u celoj zemlji i generalno ljudi se nadaju prolasku Ararat Jermenije. Puno bi to značilo za njihov fudbal, ali im je na prvom mestu odbrana svoje teritorije. Fudbal je u drugom planu – rekao je Prljević i pojasnio koliko ozbiljno sve shvataju.

Sve sportske manifestacije su odložene do daljeg i pitanje je kada će se sve vratiti u normalu.

Do tada, kako kaže stameni defanzivca, vlada neizvesnost i zabrinutost svakim novim danom kada je reč o strancima u ekipi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here