Zvezda u Novom Pazaru, Partizan dočekuje Jagodinu

0

 

Od 15.00 Spartak dočekuje Voždovac, dok sat kasnije počinju mečevi Novi Pazar – Crvena zvezda, Rad – Javor, Radnički 1923 – OFK Beograd. Meč između Partizana i Jagodine u Humskoj zakazan je za 18.00, a preostala tri meča igraju se od 18.30, a sastaju se Čukarički – Donji Srem, Radnički Niš – Napredak, Sloboda – Vojvodina.

 

Fudbaleri Zvezde će u Novom Pazaru juriti 14. uzastopnu pobedu, a u tome će imati i pomoć navijača, jer je i pored incidenata koji su Pazarci napravili u prethodnom kolu Disciplinska komisija FSS odlučila da se taj meč igra sa publikom. Crveno-beli su u prethodnom kolu pobedili Čukarički sa 4:1, a Novi Pazar je poražen u Kruševcu od Napretka sa 2:1. Zvezda je prva na tabeli Super lige Srbije sa 56 bodova, dok je Novi Pazar peti sa 35 bodova.

 

Fudbaleri Partizana igraju protiv Jagodine i potrebna im je pobeda kako bi ostali u trci sa Zvezdom. Crno-beli su prošlog vikenda savladali Javor sa 1:0 golom Danka Lazovića koji se povredio na tom meču, baš kao i golman Milan Lukač. Njihov nastup protiv Jagodine je pod znakom pitanja. Ekipa Jagodine je, takođe, bila uspešna u prethodnom kolu pošto je upisala pobedu protiv Radničkog iz Niša sa 2:1. Crno-beli su drugi na tabeli sa 53 boda, odnosno tri manje od prvoplasirane Zvezde, dok je Jagodina četvrta sa 37 bodova.

 

Osim borbe za prvo mesto do kraja šampionata će biti zanimljiva i borba za opstanak. U predstojećem kolu upravo se sastaju dve ekipe koje su trenutno u zoni ispadanja – Rad i Javor. U prethodnom kolu Rad je napravio veliko iznenađenje pobedivši Vojvodinu u Novom Sadu sa 1:0, dok je Javor istim rezultatom poražen
u Ivanjici od Partizana. Ekipa sa Banjice je na poslednjem, 16. mestu, dok je Javor na 14. poziciji, ali obe ekipe imaju po 21 bod. Spartak na svom terenu dočekuje Voždovac, kragujevački Radnički ekipu OFK Beograda, Čukarički na Banovom Brdu igra protiv Donjeg Srema, dok Sloboda dočekuje Vojvodinu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here